Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ Δήμος Χανίων εντάσσεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO
Προορισμοί

Ο Δήμος Χανίων εντάσσεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO

Το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων (Creative Cities) της UNESCO αποτελείται από πόλεις, που διακρίνονται σε τομείς: όπως η μουσική, η λογοτεχνία, η γαστρονομία, ο κινηματογράφος, κ.α..

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει για πρώτη φορά, στη διαδικασία ένταξης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων (Creative Cities) της UNESCO, με σκοπό και στόχο τη διάδοση του τοπικού μουσικού πλούτου που πηγάζει από ερεθίσματα και παραδόσεις αιώνων.

Τα Χανιά διαθέτουν, εκτός των άλλων, το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, το ισχυρό κεφάλαιο της παρακαταθήκης, που έχει κληροδοτήσει ο παγκοσμίου εμβέλειας Χανιώτης μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. Παράλληλα, στα Χανιά αναπτύσσεται σταθερά η μουσική βιομηχανία, αποτελώντας σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Μάλιστα, ο Δήμος Χανίων για τη συγκεκριμένη προσπάθεια η οποία προέκυψε έπειτα από σχετική πρόταση του Εργαστηρίου Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχε λάβει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Ε.Ο.Τ., εκπροσώπων τοπικών φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης είχε συνεργαστεί με δημιουργικές πόλεις, τόσο σε εθνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Στις προτεραιότητες, άλλωστε, της δημοτικής αρχής έχει τοποθετηθεί υψηλά ο Πολιτισμός και η γενικότερη εξωστρέφεια, με βασική πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον Δήμο Χανίων. Η προσπάθεια του Δήμου για συμμετοχή σε εθνικά, διεθνή και παγκόσμια δίκτυα πόλεων συνεχίζεται, προσβλέποντας στην προαγωγή της πολιτιστικής πολυμορφίας και της αειφόρου αστικής ανάπτυξης.

Επισημαίνεται ότι το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων (Creative Cities) της UNESCO αποτελείται από πόλεις, που διακρίνονται σε τομείς: όπως η μουσική, η λογοτεχνία, η γαστρονομία, ο κινηματογράφος, κ.α., ενώ η σημασία του έγκειται στο ότι διευκολύνει τις πόλεις – μέλη του στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και πόρων, έτσι ώστε ν’ αναπτυχθούν τοπικές δημιουργικές βιομηχανίες και να δημιουργηθούν βιώσιμες πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη ελληνική πόλη, που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων – UNESCO το 2021, έχοντας διακριθεί στον τομέα της γαστρονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024