Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαρουσίαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε Tour Operators του Νοβοσιμπίρσκ
Τουριστικοί πράκτορες

Παρουσίαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε Tour Operators του Νοβοσιμπίρσκ

Η Ελλάδα δε συμπεριλαμβάνεται ακόμη στον χάρτη των 10 αγαπημένων προορισμών της περιφέρειας του Νοβοσιμπίρσκ, όπου στην πρώτη θέση βρίσκονται η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ταϊλάνδη. Φέτος θα επισκεφθούν μόνο 15.000 περίπου κάτοικοι της περιφέρειας την Ελλάδα, με κύρια κατεύθυνση τη Χαλκιδική.

Mε τη συμμετοχή 54 Tour Operators και επικεφαλής αλυσίδων τουριστικών γραφείων της περιφέρειας του Νοβοσιμπίρσκ, πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό ξενοδοχείο του Νοβοσισμπίρσκ η παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η αθρόα συμμετοχή όλων των Tour Operators κατέδειξε το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του τουρισμού της εν λόγω περιφέρειας της Σιβηρίας για την επαγγελματική διείσδυσή τους στην Ελλάδα, όχι μόνο για την περίοδο του 2014 -όπου ήδη αναζητούνται οι τρόποι αεροπορικής σύνδεσης για την προσεχή σαιζόν- αλλά και από τον φετινό Ιούλιο με ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

O πρόεδρος του Συνδέσμου των Tour Operators του Νοβοσιμπίρσκ Ντιμίτρι Μικιτσένκο υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε ότι η Ελλάδα δε συμπεριλαμβάνεται ακόμη στο χάρτη των 10 αγαπημένων προορισμών της περιφέρειας του Νοβοσιμπίρσκ, όπου στην πρώτη θέση φιγουράρουν κατά σειρά η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ταϊλάνδη. Φέτος θα επισκεφθούν μόνο 15.000 περίπου κάτοικοι της περιφέρειας την Ελλάδα, με κύρια κατεύθυνση τη Χαλκιδική.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προορισμού, ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, σκιαγράφησε τις πτυχές που καθιστούν τον προορισμό μοναδικό για τους Ρώσους αναλύοντας και τις προοπτικές συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο κ. Μαχαιρίδης ανέπτυξε την ιστορική παραδοσιακή φιλία των δυο χωρών, σημειώνοντας ότι στο Νότιο Αιγαίο καλύπτονται όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού τόσο των κλασσικών διακοπών ήλιος και θάλασσα ή των διακοπών πολυτελείας όσο και του θαλάσσιου τουρισμού.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Θρησκευτικό Τουρισμό και τα υψηλής θρησκευτικής αξίας επισκέψιμα μοναστήρια και εκκλησίες του Νοτίου Αιγαίου, ενώ έκανε λόγο και για τις μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει ο προορισμός. Καταλήγοντας τόνισε τις προοπτικές πραγματοποίησης διακοπών όλο το χρόνο λόγω του εξαιρετικού κλίματος.

Ο κ. Μικιτσένκο επισήμανε τους δεσμούς που συνδέουν του δυο λαούς και την πρόθεσή τους, μετά την επίσκεψη του Έλληνα περιφερειάρχη -που όπως τόνισε αποτελεί και τον πρώτο Έλληνα κυβερνητικό παράγοντα που επισκέπτεται την περιοχή- να τοποθετήσουν την Ελλάδα και δη το Νότιο Αιγαίο στο χάρτη των κορυφαίων προορισμών για το 2014, ενώ ήδη θα μελετούνται και οι τρόποι μετακίνησης των τουριστών δεδομένου ότι απαιτούνται ειδικού τύπου αεροσκάφη λόγω της απόστασης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τις υψηλές δυνατότητες που παρέχουν οι υποδομές φιλοξενίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου υπογραμμίζοντας αφενός το “value-for-money” που παρέχει ο προορισμός και αφετέρου τις προοπτικές υλοποίησης διακοπών πολυτελείας που δύναται να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024