Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡ. Δούρου: Παραδίνουμε το βραβείο 'Greece’s Leading Island Destination' στους δήμους των νησιών
Περιφέρεια

Ρ. Δούρου: Παραδίνουμε το βραβείο 'Greece’s Leading Island Destination' στους δήμους των νησιών

Τελετή υποδοχής της διεθνούς διάκρισης της Περιφέρειας Αττικής, για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα.

“Παραδίδουμε αυτό το βραβείο που αφορά τον τουρισμό των νησιών του Αργοσαρωνικού που μπήκαν στον παγκόσμιο χάρτη, στους ίδιους τους δημάρχους”, επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, χθες, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής της διεθνούς διάκρισης της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, ‘Greece’s Leading Island Destination’, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κα Ελένη Δημοπούλου.

“Πρόκειται για μια διάκριση στο πλαίσιο ενός παγκοσμίως καταξιωμένου θεσμού, όπως είναι τα World Travel Awards, μια διάκριση που ανήκει σε όλους – και στην περιφέρεια και στους δήμους, καθώς η Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί σε συνέργεια, συμπληρωματικά, έχοντας επιλέξει να αθροίσει δυνάμεις στη βάση σχεδιασμένης στρατηγικής”, αναφερεται από την περιφέρεια.

“Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Αττικής κάνουμε, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, τόσο συγκροτημένη, σε βάθος, προγραμματισμένη δουλειά, επιχειρώντας να συνδέσουμε τον τουρισμό με τη νέα επιχειρηματικότητα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη συμβολή όλων των δήμων. Είτε πρόκειται για την Αθήνα είτε για την Ελευσίνα. Μεταξύ τους φυσικά και εκείνων των νησιών του Σαρωνικού.

Το βραβείο αυτό αφορά στην πηγή πλούτου που είναι ο τουρισμός, το ισχυρό χαρτί για το αύριο του τόπου. Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με δουλειές, με σεβασμό στο περιβάλλον. Με συγκεκριμένες προτάσεις στρατηγικής προβολής για να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να ανταποκριθεί θετικά σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό των άλλων τουριστικών αγορών της Μεσογείου.

Για την Περιφέρεια Αττικής η βράβευση αυτή είναι ένα έναυσμα. Για να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα. Με την ίδια μέθοδο – κτίζοντας συμμαχίες και συνέργειες, με τους δήμους και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και με τον ίδιο στόχο. Να γίνει η Αττική ο απαραίτητος τουριστικός προορισμός, για όλες τις εποχές του χρόνου, για όλες τις απαιτήσεις, για όλα τα βαλάντια. Είτε πρόκειται για νησιωτικούς προορισμούς είτε για χερσαίους”.

Στην τελετή υποδοχής έδωσαν το “παρών” o αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Αίγινας, κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο δήμαρχος Ύδρας, κ. Γιώργος Κουκουδάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πόρου – μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής, κ. Τάσος Φιακάς, καθώς και ο εκπρόσωπος του Δήμου Σαλαμίνας, κ. Γιώργος Μπίλλιας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023