Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣκιάθος: Προβολή του πεζοπορικού τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Vakantiebeurs 2024
Εκθέσεις

Σκιάθος: Προβολή του πεζοπορικού τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Vakantiebeurs 2024

Ο Δήμος Σκιάθου προβάλλει το πεζοπορικό τουρισμό στη Vakantiebeurs 2024, επικεντρώνοντας στο δίκτυο μονοπατιών με στόχο την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs 2024 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το διάστημα 23-25 Ιανουαρίου 2024, σε συνεργασία με την Paths of Greece, με σημείο αναφοράς το δίκτυο των μονοπατιών και στόχο την ενίσχυση του πεζοπορικού τουρισμού στο νησί.

Η Vakantiebeurs, είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες εκθέσεις τουρισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην οποία αποτυπώνεται το υψηλό ενδιαφέρον του ολλανδικού κοινού για τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα για τις πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρει η Ελλάδα.

Ο Δήμος Σκιάθου, εκπροσωπούμενος από την Paths of Greece, σε συνεργασία με την οποία από το 2020 οργάνωσε τις διαδρομές, (μελέτη, σήμανση, εφαρμογή, έκδοση χάρτη), και στην παρούσα φάση υλοποιεί το έργο «Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου» με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκους 100 χλμ, χωρισμένο σε 15 διαδρομές, μία εκ των οποίων είναι η μοναδική πεζοπορική διαδρομή στην Ελλάδα προσβάσιμη σε ΑμεΑ. Σε όλο το δίκτυο των μονοπατιών έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις και πινακίδες που ενημερώνουν τον πεζοπόρο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδρομές, έχει σχεδιαστεί ιστοσελίδα, χάρτης, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμη μία δωρεάν εφαρμογή, που λειτουργεί εκτός σύνδεσης και αποτελεί ψηφιακό ξεναγό.

Το δίκτυο των μονοπατιών, που καλύπτει όλο το νησί, έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί με έμφαση στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής-πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσβασιμότητα, με γνώμονα τις ανάγκες του πεζοπορικού κοινού. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση ενός φιλοπεριβαλλοντικού μοντέλου τουρισμού για τη Σκιάθο που στηρίζεται στη σύνδεση του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του νησιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024