Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΞεκινά το νέο ξενοδοχείο των Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη
Ξενοδοχεία

Ξεκινά το νέο ξενοδοχείο των Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη

Το 2026 θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη το νέο ξενοδοχείο της Electra Hotels & Resorts, με 165 δωμάτια, ενισχύοντας την τουριστική προσφορά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Σε περίπου δύο έτη από τώρα, το 2026, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα νέο και φιλόδοξο έργο της αλυσίδας Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτώντας την ενίσχυση της ήδη ισχυρής παρουσίας της εταιρείας στην πόλη, όπου λειτουργεί επιτυχημένα για δεκαετίες.

“Η νέα επένδυση των Electra Hotels στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εδώ και 6 δεκαετίες λειτουργεί το εμβληματικό Electra Palace, επιβεβαιώνει την πίστη μας στο τουριστικό μέλλον της πόλης και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της,” τονίζει σε ανάρτηση του στο instagram ο κ. Γιάννης Ρέτσος CEO και συνιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Electra Hotels.

Οι εργασίες για αυτή τη νέα επένδυση, η οποία εκτιμάται πως θα κοστίσει γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ξεκινήσει, ακολουθώντας τη λήψη των απαιτούμενων αδειών για την αξιοποίηση ενός κτιρίου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή, Εθνικής Αμύνης και Δαγκλή.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την κατασκευή ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με συνολική δυναμικότητα 165 δωματίων. Ο χώρος, έκτασης 1.400 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και έχει ενοικιαστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το επικείμενο ξενοδοχείο, δέκα ορόφων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και φυτεμένο δώμα, θα αποτελέσει την έβδομη μονάδα του ομίλου στην Ελλάδα, ο οποίος διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία σε κεντρικά σημεία όπως η Αθήνα, η Ρόδος και η Κεφαλονιά.

Η έναρξη των εργασιών σηματοδοτήθηκε μετά από μια διαδικασία αδειοδότησης ιδιαίτερα απαιτητική, με τη συμμετοχή αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Πολιτισμού, δεδομένης της προστασίας και αναστήλωσης νεότερων και σύγχρονων μνημείων στην περιοχή, καθώς και την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή εκτός των ανατολικών τειχών της Θεσσαλονίκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024