Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε κρίση οι σχέσεις ακτοπλόων και ΥΕΝ

Σε κρίση οι σχέσεις ακτοπλόων και ΥΕΝ

Οξύνονται οι σχέσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, EEA, και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από την απόφαση των μελών της Ένωσης να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων, με τα οποία […]

Οξύνονται οι σχέσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, EEA<.>, και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από την απόφαση των μελών της Ένωσης<...> να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων, με τα οποία θα επιδιώξουν να δείξουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ο πρόεδρός της Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας κ. Στέλιος Ζαμπετάκης υποστήριξε ότι η Ένωση θα προσφύγει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, προκειμένου να σταματήσει η εφαρμογή του εν λόγω νόμου, ο οποίος θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ελληνική ακτοπλοΐα.

Αυτό είναι το ένα σκέλος των αντιδράσεων που ανακοίνωσε η Ένωση, οι οποίες αφορούν στο θεσμικό επίπεδο.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο το προεδρείο της Ένωσης ανέφερε ότι οι εταιρίες – μέλη της σίγουρα θα αναζητήσουν τρόπους, προκειμένου να απορροφήσουν τα προβλήματα που – κατά τη γνώμη τους – θα προκύψουν.

‘Είναι βέβαιο’, είπε ο κ. Ζαμπετάκης, ‘ότι οι εταιρίες θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες γραμμές εκτός Ελλάδος’, άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο, πλοία της ακτοπλοΐας, να προχωρήσουν στην υποστολή της ελληνικής σημαίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο προωθεί την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνοχή του ελλαδικού χώρου.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο, ενώ την ίδια ώρα επέρριψε ευθύνες και στους πλοιοκτήτες της ακτοπλοΐας για την ασθενή αντίδρασή τους επί του νομοσχεδίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024