Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτην Ευρωπαϊκή Ένωση οι εφοπλιστές για το νομοσχέδιο της ακτοπλοΐας

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι εφοπλιστές για το νομοσχέδιο της ακτοπλοΐας

Στην αντεπίθεση περνούν οι Έλληνες εφοπλιστές, σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της […]

Στην αντεπίθεση περνούν οι Έλληνες εφοπλιστές, σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν<...> στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας,ΕΕΑ<.>, κ. Στέλιου Ζαμπετάκη, η Ένωση σχεδιάζει να προσφύγει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, ώστε να σταματήσει η εφαρμογή του νομοσχεδίου που συζητείται από την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Ζαμπετάκης υποστηρίζει ότι το νέο νομοσχέδιο, εάν εφαρμοστεί, θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ελληνική ακτοπλοΐα και για το λόγο αυτό σε επιχειρηματικό επίπεδο οι εταιρίες – μέλη της ένωσης θα αναζητήσουν τρόπους, ώστε να 'απορροφήσουν τα προβλήματα' που κατά τη γνώμη τους θα προκύψουν.

'Είναι βέβαιο' επισήμανε ο κ. Ζαμπετάκης 'ότι οι εταιρίες θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες γραμμές εκτός Ελλάδος', ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πλοία της ακτοπλοΐας να προχωρήσουν στην υποστολή της ελληνικής σημαίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024