Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑλ.Αυλωνίτης: “Η παρέλαση υπουργών δεν μπορεί να κρύψει τις αρνητικές συνέπειες από την πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου”
Λιμένες

Αλ.Αυλωνίτης: “Η παρέλαση υπουργών δεν μπορεί να κρύψει τις αρνητικές συνέπειες από την πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου”

OLH

Η δημιουργία ενός τυχόν μονοπωλίου θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα και κυρίως στο κόστος της μεταφοράς τόσο των επιβατών όσο και των προϊόντων επισημαίνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

“Η παρουσία ενός τόσο μεγάλου αριθμού υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών και οι πανηγυρικοί τόνοι κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ) δεν μπορούν να κρύψουν τις αρνητικές συνέπειες που θα επέλθουν από την κυβερνητική επιλογή της πώλησης του ΟΛΗ” λέει σε κοινή ανακοίνωση με το Τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχετικά με τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών του ΟΛΗ στον Όμιλο Grimaldi.

Και ο βουλευτής συνεχίζει: “Tο χαμηλό τίμημα με το οποίο μεταβιβάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το 67% των μετοχών του ΟΛΗ στον Όμιλο Grimaldi δεν είναι το μοναδικό αρνητικό σημείο αυτής της επιλογής. Είναι γεγονός ότι με την πώληση του ΟΛΗ:

  • Ο δημόσιος σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμανιού σε σχέση με την περιφέρεια και τις ανάγκες της υποτάσσεται στα σχέδια μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λιμένων στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο ανήκουν στο δημόσιο τομέα
  • Ο Όμιλος Grimaldi μέσω, των Μινωικών Γραμμών, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της ακτοπλοικής σύνδεσης του Ηρακλείου με τον Πειραιά. Με την απόκτηση του ΟΛΗ δημιουργούνται οι συνθήκες για τη δημιουργία μονοπωλίου, με ότι επιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει στην ποιότητα και κυρίως στο κόστος της μεταφοράς επιβατών και προϊόντων
  • Πέρα από κάποιες αόριστες αναφορές, δεν φαίνεται να εξασφαλίζονται ούτε καν ορισμένες υποχρεωτικές επενδύσεις από τον ιδιώτη για την ανάπτυξη του λιμανιού προς όφελος της πόλης και ολόκληρου του νησιού
  • Η διαπιστωμένη ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης του λιμανιού με την πόλη εξαρτάται πλέον από τις σκοπιμότητες και τις στοχεύσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Σε μια εποχή που η ενίσχυση της δημόσιας παρέμβασης σε όλη την Ευρώπη αποτελεί όρο για την αειφόρο ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ευνοεί τα μονοπώλια και υποτάσσει τις προοπτικές του Ηρακλείου και της Κρήτης στις επιδιώξεις μιας ιδιωτικής εταιρείας. Η κυβέρνηση, πριν από την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης της ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Η. από τη Βουλή, οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επιλογές της, των οποίων οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να είναι δύσκολα αναστρέψιμες στο μέλλον”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024