Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ Carnival μειώνει την απόρριψη τροφίμων – Πόσα τρόφιμα πετιούνται από τις εταιρείες κρουαζιέρας;
Κρουαζιέρες

Η Carnival μειώνει την απόρριψη τροφίμων – Πόσα τρόφιμα πετιούνται από τις εταιρείες κρουαζιέρας;

Η Carnival επιτυγχάνει μείωση 38% στη σπατάλη φαγητού ανά επιβάτη από το 2019, πλησιάζοντας τον στόχο μείωσης 40% έως το 2025. Με προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και εκπαιδευτικές καμπάνιες, επιδιώκει 50% μείωση έως το 2030.

Η Carnival Corporation & plc ανακοίνωσε την επίτευξη μείωσης κατά 38% στη σπατάλη φαγητού ανά επιβάτη σε σχέση με τη γραμμή βάσης του 2019, και έτσι βρίσκεται κοντά στον στόχο της για μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 40% ανά άτομο έως το 2025. Ο απότερος στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση 50% έως το 2030.

Έχει περάσει λιγότερο από ένας χρόνος από τότε που ξεπέρασε τον προηγούμενο στόχο μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων κατά 30% που είχε ανακοινωθεί στην Έκθεση Αειφορίας του 2022.

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η Carnival Corp έχει λάβει μέτρα στα πλοία της για να ελαχιστοποιήσει τα αχρησιμοποίητα τρόφιμα σε όλες τις υπηρεσίες προετοιμασίας φαγητού και εστίασης. Η εταιρεία έχει επενδύσει σε προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων, όπως βιοχωνευτήρες για τη φυσική διάσπαση και απόρριψη των αχρησιμοποίητων τροφίμων.

«Είναι ένας ενάρετος κύκλος από την αρχή μέχρι το τέλος που μειώνει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα», δήλωσε ο Bill Burke, επικεφαλής ναυτιλιακός αξιωματικός.

Η Carnival Corp έχει θέσει σε εφαρμογή αρκετές πρακτικές πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν δημιουργικά την απώλεια φαγητού, ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν γευστικές εμπειρίες ενώ παρακολουθεί τις τάσεις του φαγητού επισκεπτών χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως η τεχνολογία AI, και εφαρμόζει καμπάνιες ευαισθητοποίησης για να εκπαιδεύσει τόσο τους επισκέπτες όσο και το πλήρωμα για να συμβάλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η Costa Cruises συνεργάζεται με ένα δίκτυο εγγεγραμμένων τραπεζών τροφίμων σε κοινότητες που επισκέπτεται για να παραδώσει πλεονάζοντα συστατικά και γεύματα σε άτομα που έχουν ανάγκη. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 600 βιοχωνευτήρες απορριμμάτων τροφίμων εγκατεστημένους σε όλο τον στόλο της, οι οποίοι φιλοξενούν φυσικά βακτήρια που επιτρέπουν στα πλοία να διασπούν οργανικά και να υγροποιούν το 80% των τροφών που δεν καταναλώνονται.

Έρευνες αναφέρουν ότι ο μέσος επιβάτης κρουαζιέρας μπορεί να παράγει περίπου 1,2 κιλά απορριμμάτων την ημέρα, με ένα σημαντικό μέρος αυτών να είναι απόβλητα τροφίμων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να κυμαίνεται βάσει πολλών παραγόντων, όπως ο τύπος κρουαζιέρας, τα δημογραφικά στοιχεία των επιβατών και οι διαθέσιμες επιλογές για φαγητό.

Η τεράστια ποικιλία τροφίμων στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που προσφέρεται, συχνά σε μπουφέ, συμβάλλει σε υψηλότερα επίπεδα σπατάλης λόγω της υπερπαραγωγής, των αχρησιμοποίητων μερίδων και της απόρριψης ευπαθών αντικειμένων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024