Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΠροσάραξε κρουαζιερόπλοιο της Royal Olympic στην Πάτμο

Προσάραξε κρουαζιερόπλοιο της Royal Olympic στην Πάτμο

Σε ύφαλο, που βρίσκεται 1,5 ν.μ. έξω από το λιμάνι της Πάτμου στην περιοχή Γέρακας προσέκρουσε το νεότευκτο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο Olympia Voyager, το οποίο με 788 επιβάτες και 351 ναυτικούς […]

Σε ύφαλο, που βρίσκεται 1,5 ν.μ. έξω από το λιμάνι της Πάτμου στην περιοχή Γέρακας προσέκρουσε το νεότευκτο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο<...> Olympia Voyager, το οποίο με 788 επιβάτες και 351 ναυτικούς πλήρωμα πραγματοποιούσε επταήμερη κρουαζιέρα από τον Πειραιά για την Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Πάτμο, Κουσάντασι, Ρόδο, Ηράκλειο, και επιστροφή στο Πειραιά.

Από την πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες, αλλά το Olympia Voyager, που ανήκει στην εταιρία Royal Olympic Cruises (ROC<.>), υπέστη μόνο ζημιές στην αριστερή του πλευρά (εκδορές και λακούβες). Οι επιβάτες θα συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους με άλλο κρουαζιερόπλοιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2002, και μετά τη διενέργεια των επιβαλλόμενων ελέγχων, το Olympia Voyager αναμένεται να εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο του.

Η εταιρία συνεχίζει αναφέροντας ότι η πρόσκρουση έγινε πάνω στην προσπάθεια του πλοιάρχου να αποφύγει επιβατικό πλοίο ξένης σημαίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα ύφαλα του Olympia Voyager, που επόμενο λιμάνι του ήταν το Κουσάντασι, έχουν καταδυθεί δύτες που ερευνούν για τυχόν ρήγματα, ενώ παράλληλα διενεργείται απάντληση υδάτων από τα στεγανά σημεία της πλώρης του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024