Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΒάπτισμα πυρός για το Costa Concordia

Βάπτισμα πυρός για το Costa Concordia

Το βάπτισμα του πυρός πήρε πριν λίγες μέρες το Costa Concordia, το νέο κρουαζιερόπλοιο της ευρωπαϊκής εταιρίας κρουαζιέρων Costa Crociereκατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ρώμης `Σιβιταβέκια` […]

Το βάπτισμα του πυρός πήρε πριν λίγες μέρες το Costa Concordia, το νέο κρουαζιερόπλοιο της ευρωπαϊκής εταιρίας κρουαζιέρων Costa Crociere<...>κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ρώμης `Σιβιταβέκια` (Civitavecchia).

Νονά του 112.000 τόνων Costa Concordia, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3.780 επιβάτες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο πλοίο του, υπό ιταλική σημαία, στόλου της Costa Crociere και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο, όσον αφορά στην χωρητικότητα, ήταν το σούπερ μοντέλο Eva Herzigova, ενώ το συντονισμό της τελετής είχε η δημοφιλής παρουσιάστρια της ιταλικής τηλεόρασης Antonella Clerici. Την επόμενη ημέρα της βάπτισης έγινε η παρουσίαση του κρουαζιερόπλοιου σε πάνω από 3.000 Ιταλούς και Ευρωπαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Το πλοίο έχει μήκος 290,2μ., πλάτος 35,5μ. υψώνεται σε 13 καταστρώματα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 23,2 κόμβους. Διαθέτει θέατρο 1.287 ατόμων, κινηματογράφο, ντίσκο, καζίνο, internet cafe, 5 τζακούζι και συνολικά 1500 καμπίνες. Οι 580 από αυτές είναι εσωτερικές και οι 920 εξωτερικές, εκ των οποίων οι 505 με μπαλκόνι. Υπάρχουν ακόμη 70 σουίτες με μπαλκόνι, ενώ για την εξυπηρέτηση των επιβατών η εταιρία απασχολεί πλήρωμα 1.110 ατόμων.

Το Costa Concordia, για την κατασκευή του οποίου επενδύθηκαν περίπου 450 εκατ. ευρώ, παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρων. Χαρακτηριστικό είναι δε το εσωτερικό του πλοίου, τη σχεδίαση του οποίου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας από το Μαϊάμι, κ. Joe Farcus, όπου παρουσιάζονται τα αρχιτεκτονικά πρότυπα μερικών από τις πιο αγαπημένες πόλεις της Ευρώπης, ενώ ανάλογα έχουν ονομαστεί και τα καταστρώματα, μεταξύ των οποίων υπάρχει και αυτό της Ελλάδας (Greece Deck).

“Με την είσοδο του Costa Concordia στην αγορά, η Costa ενισχύει την ηγετική της θέση στη Γηραιά ήπειρο με ένα ακόμη `ισχυρό προϊόν` που θα προσφέρει υπηρεσίες, με γνώμονα τις ευρωπαϊκές πολιτιστικές αξίες και παραδόσεις, ενώ οι πρωτοποριακές καινοτομίες του κρουαζιερόπλοιου θα προξενήσουν αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον και των Ελλήνων ταξιδιωτών” αναφέρει ο κ. Σπύρος Χάμπας ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Travelway, που είναι γενικός αντιπρόσωπος της Costa Crociere στην Ελλάδα.

Με την παράδοση του Costa Concordia ο στόλος της Costa Crociere περιλαμβάνει πλέον 11 πλοία με συνολική δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 20.500 ατόμων σε δίκλινες καμπίνες. Η Costa Crociere έχει παραγγείλει ακόμη 4 νέα πλοία (και ένα σε `option`), όλα στο ναυπηγείο Fincantieri. Στο ναυπηγείο Sestri Ponente θα κατασκευαστούν δύο αδέλφια πλοία του Costa Concordia. Το Costa Serena, το οποίο υπολογίζεται να εισέλθει στην αγορά τον Μάιο του 2007 και το δεύτερο, που δεν έχει ακόμη ονομαστεί, το καλοκαίρι του 2009.

Εν τω μεταξύ μία άλλη παραγγελία έχει δοθεί στο ναυπηγείο Marghera του ομίλου Fincantieri για ένα 92.700 τόνων κρουαζιερόπλοιο με `option` και για ακόμη ένα ίδιο πλοίο τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρία την άνοιξη του 2009 και το φθινόπωρο του 2010 αντίστοιχα. Η συνολική προγραμματισμένη δαπάνη για αυτές τις 4 νέες παραγγελίες αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και αποτελεί τμήμα της συνολικής επένδυσης ύψους 4,5 δισ. ευρώ που πραγματοποιεί η Costa Crociere για την επέκταση και αναβάθμιση του στόλου της. Το 2010 με την παράδοση όλων των υπό παραγγελία κρουαζιερόπλοιων, ο στόλος της εταιρίας θα απαρτίζεται από 15 πλοία που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 30.700 άτομα σε δίκλινες καμπίνες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2006 το Costa Concordia θα πραγματοποιεί 7ήμερες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο με αναχωρήσεις από το λιμάνι της Ρώμης και προσεγγίσεις σε Σαβόνα, Βαρκελώνη, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Τυνησία, Μάλτα και Παλέρμο. Σε συνδυασμό και με το Costa Romantica που επίσης αρχίζει τις περιηγήσεις του από το `Σιβιταβέκια` η Costa επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της στο λιμάνι της Ρώμης με συνολικά 70 αναχωρήσεις και περίπου 200.000 επιβάτες για το 2006.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024