Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟργισμένη αντίδραση του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τα γεγονότα στο λιμάνι της Ακαντιάς
Ακτοπλοΐα

Οργισμένη αντίδραση του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για τα γεγονότα στο λιμάνι της Ακαντιάς

akkadia
Το λιμάνι της Ακκαντιάς στη βόρεια Ρόδο.

Το πλοίο απέπλευσε στις 15:20 χθες το μεσημέρι αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν και 40 αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΚΥΤ.

Με μια οργισμένη δήλωση αντέδρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες, Κυριακή, στο λιμάνι της Ακκαντιάς, όπου εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στη Ρόδο, επεδίωξαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής, για να φύγουν από το νησί.

Ο περιφερειάρχης τονίζει στη δήλωσή του ότι  “δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά τη δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι οι καταστάσεις  που τώρα ζει η Ρόδος” και προσθέτει χαρακτηριστικά για τους υπευθύνους ότι  “αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη”.

Παράλληλα, τονίζει ότι η Περιφέρεια, αν και θα μπορούσε να δηλώσει αναρμόδια, και σε αυτήν την περίπτωση δεν το έπραξε, δηλώνοντας παρούσα, ωστόσο αυτό “δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι” για κανέναν από τους έχοντες την ευθύνη αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η δήλωση του περιφερειάρχη:

“Τίποτα ευκολότερο για εμάς από το να δηλώσουμε, το αληθές, ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όμως, δεν πράξαμε αυτό. Δηλώσαμε παρόντες από την πρώτη στιγμή όπως κάνουμε σταθερά χρόνια τώρα και πρόθυμοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του, πραγματικά, εξαιρετικά μεγάλου, προβλήματος.

Όμως, αυτό όχι για να γίνουμε το άλλοθι κανενός.

Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος.

Αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη.

Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά τη δουλειά τους και να φταίει μόνο η γεωγραφία”.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πηγάδια Καρπάθου – Κάσου – Σητείας – Ηρακλείου – Θήρας και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ομάδα αλλοδαπών που είχαν συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του επιβατηγού πλοίου, παρεμπόδισαν την ομαλή φόρτωση οχημάτων και επιβίβαση επιβατών, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024