Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΑνησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της ναυτιλίας και του τουρισμού το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της ναυτιλίας και του τουρισμού το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Ανησυχία, αλλά παράλληλα και απογοήτευση έχει προκαλέσει στους εργαζομένους των κλάδων ναυτιλίας και τουρισμού, το πρόσφατο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς μέσω αυτού μειώνεται η αξία της υπερωριακής εργασίας, τόσο όσον αφορά την αμοιβή, όσο και στα ένσημα, τη στιγμή μάλιστα που…

Ανησυχία, αλλά παράλληλα και απογοήτευση έχει προκαλέσει στους εργαζομένους των κλάδων ναυτιλίας και τουρισμού, το πρόσφατο νομοσχέδιο<...>για τις εργασιακές σχέσεις του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς μέσω αυτού μειώνεται η αξία της υπερωριακής εργασίας, τόσο όσον αφορά την αμοιβή, όσο και στα ένσημα, τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε τη καλοκαιρινή περίοδο, όπου η υπερωριακή εργασία θεωρείται απαραίτητη για τις εταιρίες και τους εργοδότες, ενώ ευκαιρία για επιπλέον αποδοχές για τους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο, ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να επιμηκύνει το ωράριο για χρονικό διάστημα δύο ωρών σε ημερήσια βάση χωρίς να πληρώνει υπερωρία και να το συμψηφίζει σε άλλη εποχή που δεν έχει δουλειά. Επίσης, μειώνεται η προσαύξηση στις υπερωρίες στο 25%, από προσαύξηση ύψους 50% που είναι σήμερα.

Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, οι προτάσεις αυτές, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο βρίσκουν κάθετα αντίθετους τους εργαζομένους στην ναυτιλία και στο τουρισμό, ενώ όπως επεσήμανε στη `Ναυτεμπορική` ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, κ. Θάνος Βασιλόπουλος “οι εργασιακές ανάγκες για τους υπαλλήλους της κρουαζιέρας, της ακτοπλοΐας, αλλά και του τουρισμού αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό ανά περιόδους. Υπάρχουν περίοδοι όπως το καλοκαίρι, αλλά και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα που η υπερωριακή εργασία αποτελεί καθημερινότητα για τους εργαζόμενους στον κλάδο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό και οι αποδοχές”.

“Η αμοιβή αυτή” πρόσθεσε “αυτόματα με βάση το νόμο περνάει και στα ένσημα τους, και τους δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν μεγαλύτερη σύνταξη. Η ρύθμιση του συνολικού χρόνου εργασίας και τη μείωση – ουσιαστικά κατάργηση των υπερωριών, συνεπάγεται μείωση μισθού και μείωση της σύνταξης, αφού μειώνονται και τα ένσημα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024