Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΕυρωπαϊκό Συνέδριο Δήμων με Μαρίνα στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δήμων με Μαρίνα στην Ελλάδα

Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δήμων με Μαρίνα (Ε.Σ.Δ.Μ.) γίνεται στις 11-13 Μαΐου 2000 με τη συμμετοχή Δημάρχων Πόλεων με Μαρίνα από ολόκληρη την Ευρώπη. Το συνέδριο διοργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής […]

Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δήμων με Μαρίνα (Ε.Σ.Δ.Μ.) γίνεται στις 11-13 Μαΐου 2000 με τη συμμετοχή<...> Δημάρχων Πόλεων με Μαρίνα από ολόκληρη την Ευρώπη. Το συνέδριο διοργανώνει ο Δήμος Λαυρεωτικής με οργανωτή την εταιρία EuroPartners Ltd..
Το 2ο Ε.Σ.Δ.Μ. τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης, της Γραμματείας Στήριξης Τουριστικών Λιμένων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το συνέδριο αυτό αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνάντησης μεταξύ δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων με μαρίνα, από 27-29 Οκτωβρίου 1997, στο Λάγος της Πορτογαλίας. Η πρώτη αυτή συνάντηση, στην οποία η Ελλάδα συμμετείχε με 5μελή αντιπροσωπεία του ΕΟΤ, με εκπρόσωπο του Δήμου Γλυφάδας και του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου, έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του ευρωπαϊκού θεσμού των μαρίνων και οδήγησε στην ίδρυση τον Απρίλιο του 1999 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δήμων με Μαρίνα (Α.Ε.Μ.Α.).
Στόχος της Ένωσης είναι η διεύρυνση και ενδυνάμωση των θεσμικών σχέσεων μεταξύ των μελών, καθώς και η καθιέρωση πολύπλευρων διεπιστημονικών, τεχνοοικονομικών και πολιτιστικών δεσμών. Διευθυντής του γραφείου της Ένωσης στην Ελλάδα εξελέγη μετά από απόφαση των Δημάρχων μελών της Ένωσης, ο κ. Αλφρέδος Κουντούρης, πλοίαρχος Ε.Ν. και διευθυντής Θαλάσσιου Τουρισμού στον ΕΟΤ.
Βασικός στόχος του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Δήμων με Μαρίνα (Ε.Σ.Δ.Μ.) είναι να προωθήσει τη συνεργασία και συνύπαρξη δήμων με μαρίνα και να προσφέρει τη δυνατότητα να συζητηθούν από κοινού κρίσιμα ζητήματα που διέπουν και επηρεάζουν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των μαρίνων.
Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη μαρίνων συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομίας ενός τόπου, αφού οδηγεί στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αναβαθμίζει σημαντικά το πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό του προϊόν.
Προκειμένου να ενημερωθούν οι Έλληνες δήμαρχοι πόλεων με μαρίνα σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν το 1ο Ε.Σ.Δ.Μ., και να συζητηθούν οι ελληνικές απόψεις, έχει προγραμματισθεί συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων δημάρχων πόλεων με μαρίν<.>α για τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 1999. Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις που θα παρθούν στη συνάντηση θα παρουσιασθούν σαν η "Ελληνική Περίπτωση-Hellenic Case", στα πλαίσια του 2ου Ε.Σ.Δ.Μ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024