Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠαράταση δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην άρση του cabotage

Παράταση δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην άρση του cabotage

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ‘Ναυτεμπορική’ η κ. Loyola de Palacio, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τις Σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε […]

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ‘Ναυτεμπορική’ η κ. Loyola de Palacio, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια<...> για την Ενέργεια, τις Μεταφορές και τις Σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι “ο κανονισμός για την άρση του cabotage δεν θα ισχύσει για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές μεταξύ νησιών στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2004”.

Η θέση αυτή της κ. de Palacio αλλάζει τελείως τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα που σύμφωνα με τα οποία η απελευθέρωση αρχίζει την 1η Νοεμβρίου 2002 βάσει και του “νόμου Παπουτσή” για την πρόωρη άρση του cabotage. Επίσης, η κ. Loyola de Palacio, αναφερόμενη στις προοπτικές της ναυτιλιακής πολιτικής της Ε.Ε., εκφράζει την έντονη ανησυχία για τη συνεχή μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων ναυτικών, γεγονός θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική.

Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. επισημαίνει ότι αναμένεται η λήψη και άλλων μέτρων που θα έχουν αντίκτυπο στις ναυτιλιακές εταιρίες.

Για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, η κ. de Palacio τονίζει ότι στόχος της Ε.Ε. είναι να εξασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση, καθώς και συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού σε ολόκληρη την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024