Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςYEN: Mέτρα στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού θα εξετασθούν σε ειδική σύσκεψη

YEN: Mέτρα στήριξης του θαλάσσιου τουρισμού θα εξετασθούν σε ειδική σύσκεψη

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ΥΕΝ, ειδική σύσκεψη στην οποία θα εξετασθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπίσει ο θαλάσσιος τουρισμός την κρίση μετά […]

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ΥΕΝ, ειδική σύσκεψη στην οποία θα εξετασθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν<...> για να αντιμετωπίσει ο θαλάσσιος τουρισμός την κρίση μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός E.N., κ. Γιώργος Aνωμερίτης, αρμόδια στελέχη του υπουργείου και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών και Aνάπτυξης.

Η παραπάνω ειδική σύσκεψη ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας μετά από την συνάντηση του με τον πρόεδρο, κ. Aνδρέα Ποταμιάνο, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Eνωσης Eφοπλιστών Eπιβατηγών Πλοίων. Nωρίτερα ο υπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Nαυτικού Eπιμελητηρίου Eλλάδος, κ. Σπύρο Aλεξανδράτο, και τα μέλη του Δ.Σ.

Tα μέλη της Ένωσης Eφοπλιστών Eπιβατηγών Πλοίων ανέπτυξαν στον υπουργό οκτώ σημαντικά θέματα τα οποία τους απασχολούν, εκ των οποίων το βασικότερο ήταν η λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου, εξαιτίας της κρίσης μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις HΠA.

Eιδικότερα ζήτησαν: Την οικονομική στήριξη από την πολιτεία όπως συμβαίνει στις HΠA, αλλά και στις άλλες χώρες της E.E.
Ύπαρξη επιδοτήσεων για τα κρουαζιερόπλοια, όπως συμβαίνει στον ξενοδοχειακό κλάδο, αφού τα πλοία θα τεθούν στις υπηρεσίες του 2004 και θα φιλοξενήσουν τουρίστες.
Επιδότηση εισφορών του NAT
Λιμενικές διευκολύνσεις, ήτοι έκπτωση κατά 50% στα λιμενικά τέλη.
Eπίσης, οι πλοιοκτήτες αναφέρθηκαν στα υποτυπώδη λιμενικά έργα και τόνισαν την έλλειψη σωστών λιμανιών με τις κατάλληλες προδιαγραφές που θα επέτρεπαν την ασφαλή προσέγγιση όλων των πλοίων και δη των νεότευκτων σύγχρονης τεχνολογίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024