Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΞεκίνησαν τα δρομολόγιά τους τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά
Ακτοπλοΐα

Ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά

Μετά την επιστράτευση των πληρωμάτων των πλοίων, στην οποία προχώρησε χθες η κυβέρνηση, τα πλοία επιστρέφουν στα προγραμματισμένα τους δρομολόγια, παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας στον Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού, τα πλοία ξεκίνησαν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην επιστράτευση των πληρωμάτων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε αποφασίσει αναστολή της πανελλαδικής απεργίας και συνέχιση μόνο στα λιμάνια της Αττικής για 48 ώρες. Αργότερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και επαίσχυντη απόφαση της Κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών στη διάρκεια μιας πέρα για πέρα νόμιμης απεργίας, με αιτήματα απόλυτα εύλογα και δίκαια τα οποία έχουν να κάνουν με την ίδια την επαγγελματική επιβίωση ενός κλάδου που επί σειρά δεκαετιών προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Πατρίδα και στην εθνική οικονομία.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αψηφώντας και πάλι το απαράδεκτο για μια δημοκρατική και μάλιστα ευρωπαϊκή χώρα, μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης απεφάσισε τη συνέχιση της απεργίας στα λιμάνια του νομού Αττικής και καλεί τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν με την ίδια ένταση τον αγώνα και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν θα καθορίσει την παραπέρα στάση της”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωστής Μουσουρούλης ανέφερε χθες ότι η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών και κατηγόρησε μερίδα της ΠΝΟ, πως για μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνει περιθώρια για διάλογο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, και με αφορμή τις κινητοποιήσεις, είπε ότι παρατηρούνται παλαιοκομματικές νοοτροπίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024