Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑναζητείται ένα νέο μοντέλο για τον τουρισμό
3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού

Αναζητείται ένα νέο μοντέλο για τον τουρισμό

Με επιτυχία και με την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων για το μέλλον του τουριστικού προϊόντος, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο “Ένα Νέο Μοντέλο για τον […]

Με επιτυχία και με την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων για το μέλλον του τουριστικού προϊόντος, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού με<...> τίτλο “Ένα Νέο Μοντέλο για τον Τουρισμό”, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010, από την Europress Media Group (EMG) και την Helexpo στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη.

Έσοδα – αφίξεις 2011
Με θετικό πρόσημο στα έσοδα, αλλά και με αύξηση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε ποσοστό τουλάχιστον 5%, πρόκειται να βρεί τον ελληνικό τουρισμό το 2011, όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Υπενθυμίζεται, ότι το 2010 η πτώση αφίξεων και διανυκτερεύσεων στη χώρα μας αναμένεται στο 1,5%, με την απώλεια εσόδων μάλιστα να σημειώνει κάμψη κατά 7%. Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί με επάρκεια, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες το 2011, και τόνισε ότι δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο να καταστεί η χώρα μας τουριστικός προορισμός 12μηνης βάσης. Δήλωσε επιπλέον ένθερμος υποστηρικτής του παντρέματος “τουρισμός-πολιτισμός”. Όπως είπε, με τη νέα στρατηγική που ακολουθείται πλέον, στόχος είναι να αναδειχθούν όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας και έτσι ο τουρίστας να γνωρίζει πια ότι τα Μετέωρα και η Πάτμος δεν υστερούν σε τίποτα έναντι του Θιβέτ. Στον πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι βρίσκονται προ πυλών για τη Βουλή, νομοσχέδια για τον αγροτουρισμό και την αναρρίχηση.

Στον “πράσινο τουρισμό” αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα διευρύνουν τη τουριστική μας περίοδο.
Προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση επίσης στον πολιτισμό και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος κατέθεσε στα πλαίσια της ομιλίας της, η βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η τουριστική παιδεία ειδικότερα και η παιδεία γενικά, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, σε μία εποχή όπου εντείνεται και ο παγκόσμιος τουριστικός ανταγωνισμός. Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) κ. Κων. Λαμπρινόπουλος, στην εισήγησή του. Στο ίδιο πάνελ, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα στον τομέα των τουριστικών δραστηριοτήτων, τα οποία συγκεντρώνονται πρωτίστως στην υπεροχή του φυσικού περιβάλλοντος και στην μοναδική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Για το λόγο αυτόν, η αφύπνιση της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, παρά την οξύτατη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για δυναμικότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στα επόμενα έτη, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών και της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό μπορεί να συμβεί παρά τα εμπόδια που επιβάλλονται στην εγχώρια ανάπτυξη από την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας με βάση το κόστος εργασίας και από την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική πρόοδο στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συμμετέχοντας στο πάνελ ομιλητών της ενότητας “Τουρισμός 12 μήνες” η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, μέλος Δ.Σ. του HAPCO, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο συνεδριακός τουρισμός θεωρείται αντίδοτο της εποχικότητας και παρουσίασε στο ακροατήριο προτεινόμενες δράσεις της Πολιτείας και των φορέων προς την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του συνεδριακού τουρισμού προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024