Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςCLIA: Ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2015, με ρεκόρ 23 εκατ. επιβατών
Κρουαζιέρα

CLIA: Ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2015, με ρεκόρ 23 εκατ. επιβατών

Ρεκόρ 23 εκατ. επιβατών αναμένεται να πλεύσει φέτος, με το 61% των πιστοποιημένων στον CLIA (Cruise Lines International Association) τουριστικών πρακτόρων της Βόρειας Αμερικής να αναφέρουν αύξηση των ταξιδιωτικών κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι εταιρείες προσελκύουν τουρίστες με σχεδόν 1.000 προσεγγίσιμα λιμάνια σε νέες, εξωτικές τοποθεσίες, ειδικά στην ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας και για άλλη μια φορά προβάλλεται ισχυρή ανάπτυξη για τον τομέα το 2015.

Ρεκόρ 23 εκατ. επιβατών αναμένεται να πλεύσει φέτος, με το 61% των πιστοποιημένων στον Cruise Lines International Association τουριστικών πρακτόρων της Βόρειας Αμερικής να αναφέρουν αύξηση των ταξιδιωτικών κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Ο CLIA αποκλύπτει επίσης ότι οι εταιρείες έχουν προγραμματίσει τη έναρξη 22 πλοίων για ωκεάνια, ποτάμια και εξειδικευμένα ταξίδια, επένδυση που ανέρχεται συνολικά σε 4 δισ. δολ.

Ο τομέας της κρουαζιέρας φέτος θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2013, η παγκόσμια οικονομική απόδοση του κλάδου της κρουαζιέρας ήταν πάνω από 117 δισ. δολ. Η βιομηχανία υποστήριξε σχεδόν 900.000 θέσεις εργασίας και συνέβαλε κατά 38 δισ. δολ. σε μισθούς.

“Από τα νέα λιμάνια προσέγγισης ανά τον κόσμο έως τις επενδύσεις από τις γραμμές κρουαζιέρα, μέλη του CLIA, σε νέα, καινοτόμα πλοία, είναι μια συναρπαστική στιγμή για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας και των κρουαζιερόπλοιων”, δήλωσε ο Adam M. Goldstein, πρόεδρος του CLIA και πρόεδρος της Royal Caribbean Cruises Ltd.. “Αυτό το έτος θα αποδειχθεί να είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για το σύνολο της βιομηχανίας, καθώς τα μέλη μας θα συνεχίσουν να προσπαθούν να κάνουν τις κρουαζιέρες την καλύτερη, ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών”.

Χρησιμοποιώντας διάφορες ερευνητικές μελέτες, ο CLIA εντοπίσε επτά βασικές προοπτικές της βιομηχανίας της κρουαζιέρας για το 2015:

  • Οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να σαλπάρουν: Οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας θα συνεχίσουν να σαλπάρουν και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με προηγούμενες εμπειρίες κρουαζιέρας. Στην πραγματικότητα, το 62% είναι ταξιδιώτες κρουαζιέρας κατ’επανάληψη το 69% θεωρεί ότι η κρουαζιέρα έχει καλύτερη σχεση ποιτόητας-τιμής από ό,τι οι χερσαίες διακοπές. Συνολικά, ο όγκος επιβατών των εταιρειών-μελών του CLIA αναμένεται να αυξηθεί σε 23 εκατομμύρια επιβάτες το 2015, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με τις εκιμήσεις του 2014 για 22,1 εκατομμύρια επιβάτες.
  • Το μέγεθος δεν έχει σημασία: Πριν από πέντε χρόνια, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο βγήκε στην αγορά με χωρητικότητα 6.300 επιβατών. Με 22 νέα κρουαζιερόπλοια προγραμματισμέα σε υπερπόντια, ποτάμια η εξειδικευμένα ταξίδια για το τρέχον έτος, η εστίαση είναι μικρότερη στο μέγεθος και περισσότερο στο μοναδικό σχεδιασμό και τις ανέσεις.
  • Οι εξειδικευμένες Κρουαζιέρες συνεχίζουν να αναπτύσσονται: Τα ειδικά τμήματα του CLIA, που περιλαμβάνουν εξελιγμένα πλοία, πολυτελή γιοτ, κομψά υπερωκεάνια και τις πρόσφατες κρουαζιέρες σε ποτάμια, συνεχίζουν να έχουν διψήφια αύξηση επιβατών. Στην πραγματικότητα, οι εξειδικευμένες κρουαζιέρες είχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ετήσια αύξηση κατά 21% το διάστημα 2009-2014.
  • Η Καραϊβική εξακολουθεί να είναι η “βασίλισσα” της κρουαζιέρας: Η Καραϊβική παραμένει η “βασίλισσα” για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας με περισσότερο από το 1/3 του παγκόσμιο μερίδιου της αγοράς της ικανότητας ανάπτυξης για το 2015. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας διευρύνουν τους ορίζοντές τους: Η Μεσόγειος συνεχίζει να αναπτύσσεται ως προορισμός, καθώς και άλλες περιοχές, όπως η Ασία και η Αυστραλία. Το 2015, 52 πλοία θα παράσχουν 1.065 κρουαζιέρες στην Ασία, με χωρητικότητα 2.170.000 επιβάτες.
  • Νέα, επισκέψιμα μέρη: Ο τομέας της κρουαζιέρας παρουσιάζει αύξηση των επιβατών που αναζητούν παγκόσμιες εμπειρίες. Ως αποτέλεσμα, οι κρουαζιέρες έχουν κάνει τον κόσμο πιο προσιτο από ποτέ. Οι εταιρείς-μέλη του CLIA προσφέρουν προσεγγίσεις σε σχεδόν 1.000 λιμάνια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών τοποθεσιών που είναι Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Οι τουριστικοί πράκτιρες ειναι το “κλειδί” για την κρουαζιέρα: Ενώ το Διαδίκτυο και οι κινητές συσκευές έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τον τρόπο που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να είναι ο πιο δημοφιλής και καλύτερος τρόπος για να κλείσει κανείς μια κρουαζιέρα. Στην πραγματικότητα, επτά στους δέκα ταξιδιώτες κρουαζιέρας (70%) χρησιμοποιούν έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να σχεδιάσουν και να κλείσουν διακοπές με κρουαζερόπλοιο.
  • Οι επιβάτες είναι στο “πηδάλιο”: Όταν πρόκειται να ταξιδέψουν, οι καταναλωτές έχουν τον έλεγχο περισσότερο από ποτέ. Ο τομέας της κρουαζιέρας είναι ενθουσιασμένος, βρίσκει κίνητρα και ανταποκρίνεται σε βασικές καινοτομίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων επιβατών, όπως Wi-Fi σε όλο το πλοίο και τηλεφωνική συνδεσιμότητα, ελκυστικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, θεματικές κρουαζιέρες και γευσιγνωστικές διακοπές.

 

2015 Cruise Industry Outlook

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024