Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡεκόρ Κινέζων τουριστών στο εξωτερικό το 2013
Τάσεις

Ρεκόρ Κινέζων τουριστών στο εξωτερικό το 2013

Οι Κινέζοι τουρίστες αυξήθηκαν το περασμένο έτος κατά 14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2012. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένων των προοπτικών για ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου.

Σε επίπεδα – ρεκόρ ανήλθε το 2013 ο αριθμός των κινέζων τουριστών που έφτασαν τα 97 εκατομμύρια, επιβεβαιώνοντας ότι είναι οι πλέον πολυταξιδεμένοι τουρίστες σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφερε ο επίσημος Τύπος της Κίνας.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, Οι Κινέζοι τουρίστες αυξήθηκαν το περασμένο έτος κατά 14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2012. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένων των προοπτικών για ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία” της Κίνας, που επικαλείται τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της χώρας.

Επισημαίνεται ότι οι Κινέζοι τουρίστες το 2004 ήταν μόλις 29 εκατομμύρια.

Το 2012 η Κίνα ήταν στην κορυφή και από την άποψη των τουριστικών δαπανών στο εξωτερικό, με συνολικά 102 δισ. δολ., σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), πιο μπροστά από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς.

“Το ποσό αυτό είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί το 2013”, δήλωσε ο Song Rui από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, ένα ερευνητικό κέντρο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Η κινεζική οικονομία έχει “ανθήσει” την τελευταια δεκαετία, διευρύοντας την μεσαία τάξη, η οποία είναι “πεινασμένη” για ταξίδια στο εξωτερικό, ύστερα από δεκαετίες απομόνωσης τον τελευταίο αιώνα της αχανούς ασιατικής χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ασιατικές χώρες έχουν προχωρήσεις σε κινήσεις διευκόλυνσης απόκτησης βίζας για τους Κινέζους τουρίστες τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να επωφεληθούν οικονομικά. “Οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν τόσα πολλά όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, που μερικοί ξένοιμας αποκαλούν ‘κινούμενα πορτοφόλια'”, δήλωσε ο Song. Κατά συνέπεια, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους, ώστε να δελεάσουν τους Κινέζους τουρίστες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Harrods του Λονδίνου, το οποίο έχει πλέον στο προσωπικό του 70 άτομα που μιλούν κινεζικά (διάλεκτο των Μανδαρίνων) και πάνω από 100 κινεζικά τερματικά Unionpay, που επιτρέπουν απευθείας πληρωμές από κινεζικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024