Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤουριστική συνεργασία Ελλάδας- Σερβίας
Η Σερβία τιμώμενη χώρα στην 76η ΔΕΘ

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας- Σερβίας

Οι συμμετέχοντες σε συμπόσιο για τον τουρισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Σερβίας ως τιμώμενης χώρας στην 76η ΔΕΘ τόνισαν ότι μπορεί να υπάρξει ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης και από την Ελλάδα προς τη Σερβία.

Οι δυνατότητες προώθησης της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας σε αμφίδρομη κατεύθυνση βρέθηκαν στο επίκεντρο συμποσίου για τον τουρισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Σερβίας ως τιμώμενης χώρας στην 76η ΔΕΘ.

Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο αναφέρθηκαν στη συνεχή αύξηση του αριθμού των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, τόνισαν ότι μπορεί να υπάρξει ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης και από την Ελλάδα προς τη Σερβία, όπου ετησίως διοργανώνονται περισσότερα από 1.000 γεγονότα, φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Ο Σέρβος υφυπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, αρμόδιος για τον Τουρισμό, Γκόραν Πέτκοβιτς, ανέφερε ότι ο τουρισμός στη χώρα του είναι πολύ λιγότερο αναπτυγμένος σε σύγκριση με την Ελλάδα, καθώς η Σερβία στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν βιομηχανική και αγροτική δημοκρατία και ο τουρισμός ήταν αναπτυγμένος σε άλλες δημοκρατίες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι η φετινή είναι χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς έως τα τέλη Ιουλίου σημειώθηκε αύξηση κατά 13% στις αφίξεις και ότι ο αριθμός των πραγματικών τουριστών ανήλθε 16.500.000.

“Έχουμε θέσει ένα στόχο, το 2020 να συγκαταλέγεται η Ελλάδα μέσα στους 10 καλύτερους ανταγωνιστικούς προορισμούς”, τόνισε ο κ. Ανδρεάδης σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης και συμφωνία από τα κόμματα εξουσίας όσον αφορά τον κοινό στρατηγικό στόχο και τη μεθοδολογία.

Υπογράμμισε ότι από τη Σερβία προς την Ελλάδα ο τουρισμός σημείωσε θεαματική αύξηση και ότι οι αφίξεις Σέρβων τουριστών θα ξεπεράσουν τις 700.000. Ανέφερε όμως ότι είναι πολύ μικρό το νούμερο αφίξεων Ελλήνων στη Σερβία, μία καταπληκτική χώρα την οποία οι Έλληνες αγαπάνε και τόνισε την ανάγκη καλύτερου και πιο επαγγελματικού τρόπου προβολής της στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024