Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο έγινε η έλευση του 2016
Τρομοκρατία

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο έγινε η έλευση του 2016

Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν εμπόδισε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για την έλευση του 2016.

Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η παραλία της Copa Cabana στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στην οποία συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 2 εκατ. άτομα στην για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακο σόου πυροτεχνημάτων διάρκειας 16 λεπτών.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη είναι σε επιφυλακή, μετά το συναγερμό σχετικά με το ενδεχόμενο διάπραξης επιθέσεων αυτοκτονίας, από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. “Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουμε, έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός” επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος Τύπου των δυνάμεων επιβολής της τάξης του Μονάχου. Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για στοιχεία που καταδεικνύουν ότι “πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο” στο όνομα της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. “Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβάρα υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα” προσέθεσε. Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες 7 Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και αναμφίβολα και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη. Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Παρίσι χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για τους εορτασμούς για το 2016, αλλά χωρίς πυροτεχνήματα, καθώς η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει πολύ υψηλή σύμφωνα με τις Αρχές. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

Στο Λονδίνο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, υπό το βλέμμα 3.000 αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα. Στις Βρυξέλλες ο φόβος της τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση κάποιων εκδηλώσεων και των πυροτεχνημάτων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο ερευνών για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ τρεις από αυτούς αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Στη Μόσχα, η Κόκκινη Πλατεία έκλεισε για πρώτη φορά φέτος για τους πολίτες την Πρωτοχρονιά, λόγω των φόβων τρομοκρατικής επίθεσης.

Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν, υπό το βλέμμα των αρχών ασφαλείας, στην Times Square για την έλευση του καινούργιου χρόνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024