Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση αφίξεων σε όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων τον Αύγουστο
Περιφέρεια

Αύξηση αφίξεων σε όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων τον Αύγουστο

Και ο περιηγητικός (οδικός) τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες κινήθηκε εντονότερα από πέρυσι, αλλά και από τα λιμάνια της Ιταλίας υπήρξαν περισσότερες αφίξεις επιβατών και οχημάτων, δεδομένου ότι έγινα περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μάλιστα οι Παξοί, μετά από αρκετά χρόνια.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκαν οι αφίξεις από το εξωτερικό και τον Αύγουστο σε σχέση με τον περυσινό, σε όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα, η Κέρκυρα σημείωσε αύξηση κατά 2,9%, το Άκτιο κατά 11,1%, η Κεφαλονιά κατά 6,8% και η Ζάκυνθος κατά 3%. Εξάλλου σε επίπεδο οκταμήνου (Ιανουάριος – Αύγουστος) η Κέρκυρα εμφανίζει άνοδο 2%, το Άκτιο 8%, η Κεφαλονιά 5,4 % και η Ζάκυνθος 5,5%.

Επίσης και ο περιηγητικός (οδικός) τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες κινήθηκε εντονότερα από πέρυσι, αλλά και από τα λιμάνια της Ιταλίας υπήρξαν περισσότερες αφίξεις επιβατών και οχημάτων, δεδομένου ότι έγινα περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μάλιστα οι Παξοί, μετά από αρκετά χρόνια. “Δεν έχουμε μεν ακριβή στοιχεία από όλα τα Λιμεναρχεία (για τον Αύγουστο), αλλά οι εκτιμήσεις της  αγοράς και των εκδοτηρίων εισιτηρίων, αυτό επιβεβαιώνουν”, αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο εσωτερικός τουρισμός, παρά την  αρνητική συγκυρία κινήθηκε επίσης ικανοποιητικά. Εν τούτοις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μελετά, εξετάζει και αξιολογεί σε βάθος τα όποια δεδομένα, προκειμένου να προβεί σε άμεσες και ενδεδειγμένες ενέργειες.

Παράλληλα, θέλει να συγχαρεί όλον τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους, ιδίως  δε, όσους άμεσα έχουν ανταποκριθεί προσφέροντας αυτό που μπορούν στη φιλοξενία δεκάδων δημοσιογράφων, bloggers, τηλεοπτικών καναλιών, κ.λπ., υποβοηθώντας έτσι το έργο της, σε μεγάλο βαθμό.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023