Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςFREENOW: Οι Ευρωπαίοι χρήστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους
Έρευνες

FREENOW: Οι Ευρωπαίοι χρήστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Man sightseeing in city

Η έρευνα της FREENOW αποκαλύπτει ότι το 87% των Ελλήνων μένει στη χώρα το καλοκαίρι του 2023.

Η περίοδος των διακοπών είναι σε πλήρη εξέλιξη. και η εφαρμογή μετακίνησης FREENOW αποκαλύπτει τα σχέδια διακοπών των χρηστών της για το καλοκαίρι του 2023 και τους αγαπημένους τους τρόπους να περνούν χρόνο στην πόλη.

Με βάση την έρευνα της FREENOW, το 87% των Ελλήνων μένουν στη χώρα φέτος το καλοκαίρι, με παραπάνω από τους μισούς να απολαμβάνουν χρόνο σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη. Ήδη, ένας στους 4 Έλληνες μεταθέτει τις διακοπές του για τον Σεπτέμβριο, δικαιολογώντας το με τις χαμηλότερες τιμές εκτός σεζόν. Μόνο ένας στους 10 ερωτηθέντες είπε ότι δε σχεδιάζει διακοπές φέτος. Παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: το 37% των ερωτηθέντων από την Ευρώπη σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους 3 πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία.

Στους Έλληνες αρέσει να επισκέπτονται ευρωπαϊκές πόλεις και κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Οι πρωτεύουσες που οι Έλληνες θα ήθελαν περισσότερο να επισκεφτούν φέτος είναι: το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη και το Λονδίνο που επιλέχθηκαν από το 30-40% των ερωτηθέντων. Το 20% των ξένων ερωτηθέντων σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τον χειμώνα.

Red Map of Europe with stats

Σύμφωνα με την έρευνα της FREENOW, σχεδόν το 83% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφερε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι πιο ελκυστικές την περίοδο του καλοκαιριού, τόσο γι’ αυτούς ως κατοίκους της πόλης, όσο και για τους τουρίστες. Οι επισκέπτες περνούν το καλοκαίρι τους στην πόλη απολαμβάνοντας πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Περισσότεροι από τους μισούς περνούν χρόνο στην παραλία, ενώ οι μισοί ακριβώς δηλώνουν ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι must για το καλοκαίρι.

Η FREENOW ρώτησε επίσης τους χρήστες της εφαρμογής, πως προτιμούν να μετακινούνται όταν βρίσκονται για διακοπές σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Πάνω από το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων επιλέγουν ταξί ως πιο άνετο μέσο για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο προς την πόλη. Η FREENOW ετοίμασε έναν καλοκαιρινό οδηγό για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη που παίρνουν ταξί από τα αεροδρόμια προς τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου η εφαρμογή είναι ενεργή. Η ανάλυση δείχνει τον μέσο και σταθερό ναύλο των ταξί από το αεροδρόμιο, τη χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την εκτιμώμενη διάρκεια αυτών των διαδρομών. Σύμφωνα με την ανάλυση, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η μέση διαδρομή ταξί από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι 30-40 λεπτά.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η  κα Άσπα Τοπαλίδου, γενική διευθύντρια της FREENOW δήλωσε: “Παρ’όλο που πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνδέονται τέλεια με τα κέντρα των πόλεων, είμαστε πολύ χαρούμενοι, που οι επιβάτες επιλέγουν τη FREENOW. Η μεταφορά των επιβατών με ασφάλεια μέσα στην πόλη είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας και η καλοκαιρινή περίοδος δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι συνεργαζόμενοι οδηγοί μας θα συνεχίσουν να παρέχουν άριστες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες της FREENOW που παίρνουν ταξί είτε για να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο, είτε για να μετακινηθούν μέσα στην πόλη. Αναμένουμε αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.”

Η έρευνα που αναφέρεται διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2023 από τη FREENOW και διεξήχθη σε περισσότερους από 40.000 Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων 17.000 από την Ελλάδα χρηστών της εφαρμογής FREENOW.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024