Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςGoogle: Η Ελλάδα No1 προορισμός σε αναζητήσεις το 2023, ελληνικό νησί επίσης το 1ο στον κόσμο
Προορισμός

Google: Η Ελλάδα No1 προορισμός σε αναζητήσεις το 2023, ελληνικό νησί επίσης το 1ο στον κόσμο

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες με τις περισσότερες Google αναζητήσεις για ταξίδια το 2023.

Το 2023 φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η επιστροφή στα προ-πανδημικά ταξιδιωτικά πρότυπα. Οι χώρες που υπέφεραν ως αποτέλεσμα της πτώσης των τουριστών άρχισαν να βλέπουν για άλλη μια φορά αυξημένη επισκεψιμότητα και οι ταξιδιώτες έκαναν εκείνα τα ταξίδια της λίστας επιθυμιών τους που σχεδίαζαν στο lockdown.

Κάθε χρόνο, η Google δημοσιεύει την αναφορά  δεδομένων “Έτος αναζήτησης”, που δείχνει τι έκαναν οι χρήστες στο Google τους τελευταίους 12 μήνες. Τα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί για να ληφθούν υπόψη τα τρέχοντα γεγονότα (για παράδειγμα, το Τελ Αβίβ ήταν η τάση ως ταξιδιωτικός προορισμός πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.)

Οι χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google για το 2023
1. Ελλάδα
2. Ισπανία
3. Ιταλία
4. Πορτογαλία
5. Κροατία
6. Κύπρος
7. Ταϊλάνδη
8. Αίγυπτος
9. Μάλτα
10. Μαρόκο

Όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller, “η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες με τις περισσότερες Google αναζητήσεις για ταξίδια το 2023. Από το ασβεστωμένο νησί της Μυκόνου με τα κτίρια σε κυβάκια ζάχαρης και τους  καταπράσινους ρυθμούς της Κεφαλονιάς, γνωστή για τα μονοπάτια πεζοπορίας και τα ρουστίκ χωριά της, η Ελλάδα είναι ο προορισμός που συνεχίζει να δίνει. Ξεκινήστε από την Αθήνα, όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, για να πάρετε μια γεύση από την αριστουργηματική μαγειρική της χώρας. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο ελληνικό νησί της επιλογής σας – θα είναι ηλιοβασίλεμα από τον κρατήρα της Σαντορίνης; Παραλίες χωρίς κόσμο στην Κέρκυρα; Ήλιος στα τέλη του καλοκαιριού στην Κρήτη; Ό,τι κι αν επιλέξετε, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει, κάθε φορά”.

Η Κύπρος βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης. “Πλέοντας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τον Λίβανο, αυτό είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών. Ελάτε για τα απόκρημνα βουνά με χιόνι, τις αμμώδεις παραλίες που περιτριγυρίζονται από την αστραφτερή Μεσόγειο και το εξαιρετικό κυπριακό φαγητό σε όλο το νησί. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να περάσουν ώρες στη θάλασσα (είναι γνωστό ότι εκεί πραγματοποιούνται μερικές από τις καλύτερες καταδύσεις με ναυάγια στον κόσμο), οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να δουν τις βυζαντινές εκκλησίες και οι οινόφιλοι μπορούν να περάσουν μέρες δοκιμάζοντας γεύσεις στους καταπράσινους αμπελώνες της χώρας”.

 RHODES

Στην κατάταξη “The most Googled travel cities and islands of 2023”, η Ρόδος φιγουράρει στην πρώτη θέση. “Από όλα τα νησιά της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε, αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο. Μετά τις τραγικές πυρκαγιές στο νησί νωρίτερα το 2023, αφαιρώντας του το 15% της γης του, η Ρόδος σιγά-σιγά χτίζεται ξανά. Επισκεφθείτε την παλιά πόλη, όπου ένας λαβύρινθος από σοκάκια πλέκεται γύρω από τις βυζαντινές εκκλησίες που στέκονται δυνατά δίπλα σε ρωμαϊκά ερείπια και εστιατόρια παλιών γενεών. Δίπλα στην ακτή, οι εντυπωσιακοί βράχοι προσφέρουν επική θέα σε χρυσαφένιες παραλίες που ξεχύνονται στη Μεσόγειο, ενώ τα εσωτερικά αλπικά δάση είναι ιδανικά για πεζοπορίες νωρίς το πρωί που οδηγούν σε ερειπωμένα κάστρα στην κορυφή του λόφου και αρχαία ερείπια. Το νησί δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως, αλλά το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που θέλουν να υποστηρίξουν τη Ρόδο είναι απόδειξη της ομορφιάς του νησιού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024