Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΟλλανδοί τουρίστες στην Ελλάδα: Χαλάρωση και ανακάλυψη νέων προορισμών, οι αγαπημένες τους ασχολίες
Τάσεις

Ολλανδοί τουρίστες στην Ελλάδα: Χαλάρωση και ανακάλυψη νέων προορισμών, οι αγαπημένες τους ασχολίες

Για τους Ολλανδούς είναι επίσης σημαντικό ότι στην Ελλάδα μπορούν να χαλαρώσουν από την πολυάσχολη ζωή τους στην Ολλανδία.

Αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα ήταν και πάλι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Ολλανδών, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες να υπολογίζονται και φέτος από την Ολλανδία. Η πλατφόρμα Griekenland.net, η οποία δραστηριοποιείται στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού από το 2001, διεξήγαγε έρευνα για το τι προτιμούν να κάνουν οι Ολλανδοί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες.

“Απολαμβάνουμε την Ελλάδα”

Οι Ολλανδοί θέλουν κυρίως να απολαύσουν τη διαμονή τους στην Ελλάδα. Το 24% επιλέγει να περιηγηθεί και να ανακαλύψει έναν ελληνικό προορισμό. Το 18% λατρεύει τους ευχάριστους περιπάτους, την πολύπλευρη ελληνική κουζίνα και εκτιμά τους όρμους και τις παραλίες. Για το 16% των ερωτηθέντων, προτεραιότητα έχει το να ξαπλώνει σε μια ελληνική παραλία για μεγάλο χρονικό διάστημα, να διαβάζει ένα βιβλίο στον ήλιο σε μια βεράντα κάπου και να μην κάνει τίποτα. Η ελληνική φιλοξενία τους συνδέει με τους Έλληνες. “Φτάνουμε στην Ελλάδα ως επισκέπτες, αλλά φεύγουμε ως φίλοι και αυτό είναι αμοιβαίο”, λέει ο Bas Wanrooij του Griekenland.net.

Παράταση της σεζόν

Η Ελλάδα θεωρείται συχνά προορισμός διακοπών στην παραλία. Το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα επιλέγει τα ελληνικά νησιά για διακοπές στον ήλιο. Τον χειμώνα, η Ολλανδία συνδέεται αεροπορικώς απευθείας μόνο με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αν και υπάρχουν ευκαιρίες για την Ελλάδα να επεκτείνει τη σεζόν, αναδεικνύοντας, για παράδειγμα, τα χειμερινά σπορ, τον εναλλακτικό τουρισμό και εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Το Griekenland.net θεωρεί εξαιρετική εναλλακτική ένα ταξίδι στη Σαντορίνη για τη θέα από την καλντέρα, μια ηλιόλουστη εβδομάδα τον Νοέμβριο ή τον Μάρτιο. Πεζοπορία το φθινόπωρο στην οροσειρά της Πίνδου στην Ήπειρο ή ο συνδυασμός ενός ταξιδιού στην Αθήνα με μια μέρα σκι στον Παρνασσό είναι δύο άλλα παραδείγματα.

Άλλες επιλογές που αναφέρονται στην έρευνα περιλαμβάνουν αγορές, ποιοτικό χρόνο με φίλους, δημιουργία νέων φίλων και συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός, όπως είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024