Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΣύμπραξη τουρισμού και μεταφορών προτείνει ο UNWTO – Η ατζέντα του
Μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό

Σύμπραξη τουρισμού και μεταφορών προτείνει ο UNWTO – Η ατζέντα του

UNWTO

Σε κοινή δήλωση, ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili και η επίτροπος Vălean τόνισαν ότι ο κλάδος του τουρισμού και ο κλάδος των μεταφορών πρέπει να «συνεργαστούν»

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά από πολλές μελέτες γύρω από τον τουρισμό και ενώ διαβουλεύτηκε με διαφόρους τουριστικούς φορείς, όπως ο UNWTO, παρουσίασε εκτενώς τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής ατζέντας με τίτλο: «Ο Τουρισμός στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία».

Από την πλευρά του, ο UNWTO συμφώνησε με την ευρωπαία επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean, η οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αγορά εργασία, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις, πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτοί οι τομείς θα οδηγήσουν σε μια αναζωογονημένη τουριστική αγορά έως το 2050.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταλήγουν σε αυτό που ονομάζουν «νέα Μεταβατική Πορεία για τον Τουρισμό», στην οποία συγκαταλέγονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του τουριστικού οικοσυστήματος στην Ευρώπη, οι οποίες βρίσκονται πολύ υψηλά στην ατζέντα του UNWTO. Ανάμεσα σε αυτές, η αναγνώριση της σημασίας της οικοδόμησης και της υποστήριξης ενός ειδικευμένου και αφοσιωμένου εργατικού δυναμικού.

Σε κοινή δήλωση, ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili και η επίτροπος Vălean χαιρέτησαν την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών και τόνισαν ότι ο κλάδος του τουρισμού και ο κλάδος των μεταφορών πρέπει να «συνεργαστούν», για να αντιμετωπίσουν το χάσμα στην τουριστική απασχόληση, καθιστώντας και τους δύο τομείς πιο ελκυστικούς για τους εργαζόμενους. Επιπλέον, στις κοινές τους δηλώσεις σημείωσαν τη σημασία των επενδύσεων στον τουρισμό ως μέσου για την επιτάχυνση της στροφής προς μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα.

Παράλληλα ο UNWTO έχει καταστήσει την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση μία από τις προτεραιότητες του τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ίδρυσε το πρώτο τμήμα επικεντρωμένο στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι για να επιτύχει ο τουρισμός τους ευρύτερους στόχους του και να γίνει πιο ανθεκτικός και βιώσιμος, είναι αναγκαίο πρώτα το χρηματοοικονομικό και ανθρώπινο κεφάλαιο.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024