Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλέξανδρος Αυλωνίτης: “Παντελής η απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού για τον τουρισμό”
Τουριστική πολιτική

Αλέξανδρος Αυλωνίτης: “Παντελής η απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού για τον τουρισμό”

avlonitis

Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στη Βουλή και στην “προχειρότητα  και την αποτυχία στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας που ρημάζουν μαζί με τις υποδομές τους”.

Δριμεία επίθεση στη Βουλή από τον βουλευτή Κέρκυρας και τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής  Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη για την επιτροπή του Ναυαγίου Ζακύνθου, την ΑΕ για τις ιαματικές πηγές και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Αυλωνίτης τόνισε πως “η κατάργηση της Επιτροπής Ανάπτυξης, Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου,  συνιστά απόδειξη της παντελούς απουσίας κυβερνητικού σχεδιασμού και αποδοχή της πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησής, η οποία προσπάθησε μέσω της Επιτροπής, με fast truck διαδικασίες, να παρεκκλίνει από την εθνική νομοθεσία. Ούτε η Επιτροπή λειτούργησε, ούτε το θαυμάσιο τοπόσημο της Ζακύνθου προφυλάχθηκε, με τις εικόνες σκουπιδιών να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, την παραλία να κλείνει για το κοινό λόγω κινδύνου κατάρρευσης και τον ξεσηκωμό της τοπικής κοινωνίας“.

Για την παράταση του χρόνος λήξης των συμβάσεων διοικητικού προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού Ιονίων Νήσων ο βουλευτής ζήτησε από το Υπουργείο Τουρισμού μια απάντηση σχετικά με το εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για μόνιμες προσλήψεις, αλλά και γενικώς για την τουριστική εκπαίδευση στα Ιόνια, “η οποία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Το ΙΕΚ Τουρισμού δεν λειτουργεί, έχοντας  μόνο έναν εκπαιδευτή, χωρίς διευθυντή και χωρίς  σαφή απάντηση για το μέλλον του. 130 είναι οι σπουδαστές, τι θα κάνουν; Παράλληλη είναι η κατάσταση στη Σχολή Ξεναγών, η οποία ούτε φέτος λειτουργεί στην Κέρκυρα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024