Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήBασίλης Κικίλιας: “Θετικά μηνύματα για τον χειμερινό τουρισμό από τους Αυστριακούς”
Τουριστική πολιτική

Bασίλης Κικίλιας: “Θετικά μηνύματα για τον χειμερινό τουρισμό από τους Αυστριακούς”

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας για την τουριστική ανάπτυξη των δυο κρατών έχει ως στόχο η διήμερη επίσκεψη του Υπ. Τουρισμού Βασ. Κικίλια.

Στη Βιέννη βρίσκεται από χθες ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, όπου και συνυπέγραψε με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού.

Η συμφωνία άπτεται θεμάτων, όπως η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και η τουριστική εκπαίδευση, ενώ περιλαμβάνει και την περαιτέρω συνεργασία σε θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση Αυστριακών το φθινόπωρο στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, “η Ελλάδα είναι το 2022 στην κορυφή των αεροπορικών προορισμών από την Αυστρία, και ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών το καλοκαίρι, με αύξηση των πτήσεων αλλά και των προορισμών που έχουν ήδη φτάσει τους 20 σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους tour operators, οι αφίξεις από τα οργανωμένα ταξίδια είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα μηνύματα που λαμβάνω από τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς είναι πως η ταξιδιωτική κίνηση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, καθώς οι Αυστριακοί ήρθαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο και θα συνεχίσουν να έρχονται και τους επόμενους μήνες.

Είναι ενδεικτικό ότι η Κρήτη βρίσκεται πάνω από 50% και η Ρόδος πάνω από 20% σε σχέση με το 2019, η οποία ήταν η χρονιά ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων προορισμών και η επιτυχημένη φετινή σεζόν λειτουργεί ως ισχυρός μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα από μεγάλους παίκτες της αυστριακής αγοράς“.

Ο υπουργός Τουρισμού, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, έχει σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδιών της Αυστρίας, ενώ παραχωρεί συνεντεύξεις σε αυστριακά ΜΜΕ για την προβολή της Ελλάδας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023