Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΈντονη κριτική Καλλιόπης Βέττα στην πολιτική παραχώρησης παραλιών
Παραλίες

Έντονη κριτική Καλλιόπης Βέττα στην πολιτική παραχώρησης παραλιών

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα, επικρίνει το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας στις παραλίες, θεωρώντας το απειλή για περιβάλλον και τουρισμό.

Η κ. Καλλιόπη Βέττα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κατά τη διάρκει της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις», κατήγγειλε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ανοίξει ένα ακόμα παράθυρο στην πλήρη και ανεξέλεγκτη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, συγκροτείται ένα ζοφερό πλαίσιο για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, με την παράδοση των παραλιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω της μείωσης του ελάχιστου ορίου αδόμητης γης στις παραλίες, ενώ η κοινοχρησία παραμερίζεται και οι περιβαλλοντικές ανάγκες τίθενται σε δεύτερη μοίρα.

Παράλληλα, η κ. Βέττα επισήμανε ότι το νομοσχέδιο πλήττει σε μεγάλο βαθμό και τη βιωσιμότητα του τουρισμού. Ο ελληνικός τουρισμός, ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης χρειάζεται ένα νέο, διαφοροποιημένο και βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργεί σε βάρος του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί, όπως τόνισε, ούτε με ανεξέλεγκτη δόμηση στο παράκτιο μέτωπο, ούτε με μείωση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, ούτε με αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, ούτε με λιμενικά έργα χωρίς μελέτες φέρουσας ικανότητας, όπως επιδιώκει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Το περιβάλλον καθίσταται πεδίο ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και κερδοσκοπίας και το τουριστικό μας προϊόν μαζικό, μη ανταποδοτικό και χωρίς καμία ποιοτική διαφοροποίηση.

Όπως συνάγεται, για την κυβέρνηση της ΝΔ, το “τσιμέντωμα” δεν φορά μόνο τη συγκάλυψη ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Χαρακτηρίζει κάθε πτυχή της νομοθετικής της παρέμβασης, από το περιβάλλον και τον πολιτισμό, μέχρι την ίδια μας τη ζωή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024