Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςChoose Greece: Πρωτοβουλία ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού στην Ευρώπη
Εκδηλώσεις

Choose Greece: Πρωτοβουλία ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού στην Ευρώπη

Η “Choose Greece” ξεκίνησε δυναμικά στην Ευρώπη, ενισχύοντας την τουριστική προβολή ελληνικών προορισμών. Με στάσεις σε Μόναχο και Βιέννη, το πρόγραμμα φέρνει στο προσκήνιο τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Κρήτης, στοχεύοντας στην ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών και στην προσέλκυση επισκεπτών.

Με επιτυχία στέφθηκε το ξεκίνημα της Choose Greece στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, καθώς το μεγαλύτερο ελληνικό roadshow για επιχειρήσεις που αναζητούν επιχειρηματικές συμφωνίες στο πεδίο του τουρισμού  (B2B και networking) ξεκίνησε δυναμικά τις δράσεις του,  κάνοντας στάση στο Μόναχο τον Φεβρουάριο (20/02) και τη Βιέννη (22/02).

Ήδη τα μηνύματα που έλαβαν οι διοργανωτές της Choose Greece ενισχύουν το στόχο της εταιρείας, ώστε τα road shows να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την τουριστική προβολή ελληνικών προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό σε υψηλά υποσχόμενες αγορές.

Στο Μόναχο τιμώμενος δήμος ο Βόλου

Από το  Μόναχο εξάλλου,  όπου τιμώμενος προορισμός επελέγη στοχευμένα ο Δήμος Βόλου, που συμμετείχε στην εκδήλωση με εκπρόσωπο τον Γεώργιο Παπαμακάριο (προϊστάμενο του τμήματος τουρισμού Δ. Βόλου) τα μηνύματα είναι εξαιρετικά.  Με τον τρόπο αυτό η Choose Greece έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στα γραφεία τουρισμού της Γερμανίας να επιλέξουν για τους πελάτες τους το Βόλο και το Πήλιο, που μετά τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης αναγκάστηκε να ξανασυστηθεί  στις ξένες αγορές.

Η Choose Greece θέλησε με την κίνηση αυτή να συνδεθεί με την προσπάθεια της Μαγνησίας να επανακάμψει οριστικά στον τουριστικό χάρτη ως ένας ασφαλής προορισμός σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία επισκεπτών.

Στο μεταξύ η Choose Greece, η ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στην οργάνωση διεθνών εκθέσεων υλοποίησε “Β2Β event”, όπου  συμμετείχε με επιτυχία και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μέσω της εκπροσώπου του, κας Θέκλας Καμμένου. Στόχος ήταν  η ανάδειξη του προορισμού της Μαγνησίας, αλλά και των μελών του Επιμελητηρίου στη αγορά της Βαυαρίας, καθώς και η  καλύτερη ενημέρωση αναφορικά με τις δυνατότητες το προορισμού και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και των Σποράδων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικονομικού Θρόνου και Υπεύθυνος Βαυαρίας για τις Δημόσιες σχέσεις της Μητρόπολης, κ. Απόστολος Μαμαλούσης και ο κ. Γεώργιος Μεχτερίδης από το Εμπορικό Τμήμα του Προξενείο Μονάχου.

Και φέτος η Condor Airlines θα πετάει για Βόλο

Στο μεταξύ οι B2B συναντήσεις  στο Μόναχο επικεντρώθηκαν στο τουριστικό προϊόν, τις υποδομές, αλλά και την ενημέρωση σχετικά με την εύκολη πρόσβαση από και προς Γερμανία, που υπάρχει από το 2019 στο Αεροδρόμιο Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος θα συνεχιστούν τα δρομολόγια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με τη Γερμανία, μέσω των πτήσεων της Condor Airlines. Ειδικότερα, το πρώτο δρομολόγιο για το Μόναχο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου και κάθε Τρίτη μέχρι 1 Οκτωβρίου.

Άρωμα Ελλάδας και στη Βιέννη

Τέλος, “άρωμα” Ελλάδας σκόρπισε και στη Βιέννη,  όπου η Choose Greece πραγματοποίησε μια ακόμη δράση εξωστρέφειας με τιμώμενη την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και το Δήμο Ρεθύμνου.

Πολλές οι συναντήσεις και ενδιαφέρουσες ο συζητήσεις σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας με όλους τους φορείς και στις δύο ευρωπαϊκές πόλεις, που “ψηφίζουν” Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό αυθεντικότητας, βιωσιμότητας, γαστρονομίας και κουλτούρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την παρουσίαση και τις b2b συναντήσεις ακολούθησε μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις, κρασιά και αρώματα με ελληνική υπογραφή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το eλληνικό γραφείο του ΕΟΤ στην Βιέννη και ο υπεύθυνος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων από το προξενείo στη Βιέννη, κ. Χριστόφορος Μπαμπανάκης, ενώ χαιρετισμό έκανε ο κ. Γιάννης Ραφαλιάς.

Μετά το υψηλό ενδιαφέρον στο Μόναχο και τη Βιέννη, η Choose Greece βάζει πλώρη το Μάρτιο και Απρίλιο 2024 για το Βουκουρέστι, τη Βαρσοβία και το Βελιγράδι πάντα κάτω από την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Μάρτιος 2024 – Ρουμανία (Βουκουρέστι): 21-03-2024 – Πολώνια (Βαρσοβία): 26-03-2024
  • Απρίλιος 2024 – Σερβία (Βελιγράδι): 11-04-2024
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024