Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςITB: Η υπουργός τουρισμού στοχεύει στην ενίσχυση των διεθνών συνεργασίων
Εκθέσεις

ITB: Η υπουργός τουρισμού στοχεύει στην ενίσχυση των διεθνών συνεργασίων

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στη διεθνή έκθεση ITB στο Βερολίνο, ανανεώνοντας συνεργασίες και επισημαίνοντας την προσήλωση στη βιωσιμότητα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού το 2024.

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη  διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, όπου είχε σημαντικές συναντήσεις εργασίας με πολιτικούς ομολόγους της, κορυφαία στελέχη από τον χώρο της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η κ. Κεφαλογιάννη κατά τη συνάντησή της με τον ομόλογο της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb και την υφυπουργό Τουρισμού της χώρας Haifa bint Muhammad Al Saud, συμφώνησαν για τη επικαιροποίηση της συμφωνίας συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 2014 και την κατάρτιση ενός πλαισίου συνεργασίας για το μέλλον.

Στη συνέχεια, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Κωνσταντίνο Κουμή, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την διεύρυνση συνεργασίας των δύο χωρών.

Η κ. Κεφαλογιάννη είχε επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής της Lufthansa, της Easy Jet, της TUI, της CONDOR, της Jet2 και Jet2Holidays και της DER οι οποίοι, συμπεριλαμβάνουν πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα προγράμματα του 2024.

Σε δηλώσεις της στους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο, αλλά και σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι «το 2024 προβλέπεται να είναι μία ακόμα εξαιρετική χρονιά για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, πρόσθεσε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον, είναι θετικά».

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει την ωριμότητα, το σχέδιο, τη βούληση  να ανοίξει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, με έμφαση στη βιωσιμότητα, το μέτρο, την ισορροπία. Όπως τόνισε, αυτό είναι ένα θετικό και σύγχρονο μήνυμα που στέλνει η χώρα μας προς τις διεθνείς αγορές, το οποίο βρίσκει τη θετική ανταπόκριση όλων.

«Δύναμή μας είναι να μπορούμε να αλλάζουμε και να πρωταγωνιστούμε», όπως δήλωσε, τέλος, η υπουργός Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024