Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΚαλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η άναρχη εξάπλωση Α.Π.Ε. στη Δ. Μακεδονία, Ερώτηση στη Βουλή
Περιβάλλον

Καλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η άναρχη εξάπλωση Α.Π.Ε. στη Δ. Μακεδονία, Ερώτηση στη Βουλή

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας καλείται να απαντήσει και στους πολίτες που συνυπογράφουν μαζικά μια αγωγή ενάντια στην εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 50MW στην θέση “Προζύμι”, των κοινοτήτων Κομνηνών Μεσόβουνου του Δήμου Εορδαίας.

Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή του προέδρου της κοινότητας Κομνηνών, στην οποία καταγράφονται οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις για μια δραστηριότητα υψηλής όχλησης που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις στην παραγωγική ζωή, το περιβάλλον και το οικείο οικοσύστημα, την υδρολογία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως υποστηρίζει η νουλευτής, η συγκεκριμένη εξέλιξη -που προστίθεται σε πάμπολλες ακόμη παρόμοιες διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων- οφείλεται στην απουσία Ειδικού Χωροταξικού για τη χωροθέτηση Α.Π.Ε., το οποίο εξαγγέλλεται εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά ουδέποτε υλοποιείται, με αποτέλεσμα να εδραιώνεται και να γιγαντώνεται μια άναρχη και άτακτη ανάπτυξη Α.Π.Ε. ενάντια σε έτερες παραγωγικές δραστηριότητες, το περιβάλλον και την εύτακτη και εύρυθμη καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Επομένως, με την ερώτηση, ο αρμόδιος υπουργός καλείται να απαντήσει στις αιτιάσεις του εγγράφου, αλλά και στους πολίτες που διατρανώνουν τις ενστάσεις τους, συνυπογράφοντας μαζικά μια αγωγή ενάντια στην εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο
Η κα Βέττα βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μίλησε σε εκδήλωση με θέμα “Βιώσιμος και Ανθεκτικός Τουρισμός – Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα”. Η ομιλία της είχε τίτλο: “Η κρίσιμη σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό για βιώσιμους και ανθεκτικούς προορισμούς – Η περίπτωση της Ελλάδας”.
  
Η ίδια σημειώνει: “Είναι επιτακτική ανάγκη να συνδεθεί ο τουρισμός με τον πολιτισμό σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη συναρτάται ευθέως με την προστασία και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος”.

EROTHSH

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024