Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜεγάλα προβλήματα στην Ακρόπολη καταγγέλλουν οι ξεναγοί
Ακρόπολη

Μεγάλα προβλήματα στην Ακρόπολη καταγγέλλουν οι ξεναγοί

Χάος στην Ακρόπολη με μεγάλες ουρές και καταγγελίες τουριστών ότι δεν είχαν καμια πληροφορία ενώ το μνημείο έμεινε κλειστό χθες από τις 8.00 – 10.00.

Πρόσφατα, ως γνωστόν, ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου των ζωνών επισκεψιμότητας για την Ακρόπολη – αλλά μαζί ξεκίνησαν και τα ευτράπελα! Χθες ο χώρος της Ακρόπολης έκλεισε στις 18:00 (παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε βροχή) αφήνοντας όλους τους επισκέπτες στην κυριολεξία με το εισιτήριο στο χέρι και χωρίς καμία ενημέρωση για επιστροφή χρημάτων!

Ξεναγός δηλώνει: “Έκλεισαν την Ακρόπολη λόγω καιρικών συνθηκών! Δεν ξέρουν ποτέ και αν θα την ανοίξουν… εν τω μεταξύ φάγαμε την μπόρα στον βράχο, γίναμε μούσκεμα και τώρα έβγαλε ήλιο, αλλά δεν την ανοίγουν”.

Μαρτυρία άλλου ξεναγού αναφέρει: “Οι πελάτες μου είχαν εισιτήρια για την Ακρόπολη στις 18.00. Πήραμε δύο φορές τηλέφωνο να ρωτήσουμε αν μπορούμε να πάμε νωρίτερα λόγω βροχής. Μας είπαν όχι. Πήγαμε στις 18.00 και έκλειναν την Ακρόπολη, ενώ δεν έβρεχε εκείνην την στιγμή. Προσπαθούσα να ρωτήσω τι θα γίνει με τα εισιτήρια των πελατών και κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει και η ταμίας μου έκλεινε το παράθυρο, όταν την ρωτούσα τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες για να μην χάσουν τα εισιτήρια. Μου είπαν απλά και βιαστικά να έρθουν αύριο και θα μπουν”.

Αμμμ δεν μπήκαν!! Και βέβαια εγείρεται η απορία, και αν αύριο φεύγουν; Τουρίστες είναι όχι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας. Οι ξεναγοί τονίζουν ότι διάφοροι μεμονωμένοι τουρίστες ρωτούσαν δεξιά και αριστερά τι θα γίνει με τα εισιτήρια που είχαν στο χέρι και δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην Ακρόπολη.

Θυμίζουμε ότι η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη έχει αναγγείλει ότι θα μπουν και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους ζώνες επισκεψιμότητας, με προαγορασμένα εισιτήρια. Μήπως πρέπει να οργανωθεί λίγο καλύτερα η κατάσταση και να σκεφθούν τουλάχιστον πως θα γίνει η επιστροφή χρημάτων όταν κλείνουν οι χώροι -και δόξα τω Θεώ κλείνουν συχνά (ζέστη, απεργία, βροχή…) Καλό το μέτρο και άκρως απαραίτητο, αλλά πρέπει να είναι και καλά σχεδιασμένο.

Διαβάστε επίσης Ξεκίνησαν με προβλήματα οι ζώνες επισκεψιμότητας της Ακρόπολη

Για να μην αναφέρουμε το θέμα με το ενιαίο εισιτήριο των 5 ημερών, που πρέπει να “σκαναριστεί” στο πρώτο μνημείο που θα επισκεφθεί ο τουρίστας. Τώρα, εάν κάποιος έκλεισε ενιαίο ξεκινώντας από την Αγορά, θα πρέπει στην Αγορά να κάνει το πρώτο “σκανάρισμα” του εισιτηρίου και μετά στην Ακρόπολη, ανεξαρτήτως ώρας. Τί γίνεται όμως σε περίπτωση που, εάν κλείσει το εισιτήριο με πρώτη επιλογή την Ακρόπολη και η Ακρόπολη είναι κλειστή;

Άλλη ξεναγός ενημερώνει ότι “εμένα μου είπαν σήμερα που πήγα στην Αρχαία Αγορά να ρωτήσω, ότι δεν κόβουν πλέον ενιαίο εισιτήριο εκεί, γιατί δεν μπορεί ο πελάτης να πάει οποιαδήποτε ώρα μετά στην Ακρόπολη. Πρέπει να πάει πρώτα στην Ακρόπολη με ώρα συγκεκριμένη και μετά στα άλλα μέρη… “

Και οι καταγγελίες συνεχίζονται “Τρεις ημέρες. Τρεις!! Φθάνουμε κάθε μέρα στην ώρα μας στην Ακρόπολη και το ασανσέρ δεν δουλεύει για τους ανάπηρους. Τρεις ημέρες τηλεφωνημάτων με την απάντηση: ελάτε το πρωί, θα είναι ο τεχνικός και θα αποφασίσει. Τρεις ημέρες να δίνεις ελπίδα σε έναν συνάνθρωπό σου που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, να πληρώνει ταξί μέχρι την δυτική είσοδο και να φεύγει.”, δηλώνει άλλος ξεναγός!!!

Χθες το πρωί όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στην Ακρόπολη την Τετάρτη, που έκλεισε δυο φορές το απόγευμα, πήγαν στις 8 το πρωί για να μπουν να δουν το μνημείο με τα εισιτήρια στο χέρι, αλλά πάλι τίποτα!! Η Ακρόπολη άνοιξε στις 10 το πρωί.

Άλλη μαρτυρία ξεναγού χθες το πρωί…

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024