Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΕΣΕ: Ανησυχία για πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Ανησυχία για πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά

poese

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ελπίζει πως το “σενάριο” αύξησης του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά στο 24% από 13% δε θα επαληθευτεί.

Αναστάτωση και ανησυχία προκαλούν , σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στους επαγγελματίες της εστίασης δημοσιεύματα βάσει των οποίων στον προϋπολογισμό του 2024 προβλέπεται πως ο ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά (π.χ. αναψυκτικά) θα αυξηθεί στο 24% από 13%.

“Η ψήφιση ενός τέτοιου μέτρου θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων επιτείνοντας το πληθωριστικό κλίμα που ήδη υφίσταται στην οικονομία και πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η άνοδος των τιμών υπονομεύει την πολυπόθητη σταθερότητα που αποτελεί όρο ανάπτυξης τόσο για την επιχειρηματικότητα όσο και για την καταναλωτική δαπάνη, στην οποία στηρίζεται η επιχειρηματικότητα”, σημειώνει η Ομοσπονδία.

“Επίσης, η άνοδος του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις αισιοδοξίας για την καλή πορεία των φορολογικών εσόδων και τα αυξημένα δημοσιονομικά περιθώρια. Αν αυξηθεί ο ΦΠΑ σημαίνει πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια κι είμαστε μάρτυρες της απαρχής στην επιστροφή αποτυχημένων συνταγών υπερφορολόγησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δε θα επαληθευτούν, καθώς κάτι τέτοιο θα οξύνει τις αντιδράσεις που ήδη έχουν δημιουργηθεί από την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει με τεκμαρτό τρόπο τους ελεύθερους επαγγελματίες”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024