Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός Τουρισμός“Τουρισμός για όλους”: Υπογράφηκαν οι ΚΥΑ για τις πληρωμές σε καταλύματα – τουριστικά γραφεία – Τι αλλάζει
Τουριστική πολιτική

“Τουρισμός για όλους”: Υπογράφηκαν οι ΚΥΑ για τις πληρωμές σε καταλύματα – τουριστικά γραφεία – Τι αλλάζει

Rapti

Εφαρμόζεται η άυλη χρεωστική κάρτα που χορηγεί το πρόγραμμα και οι ξενοδόχοι πληρώνονται άμεσα και χωρίς αιτήματα πληρωμών και εκκαθάριση.

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενίσχυσης και αναβάθμισης του τομέα τουρισμού, σημαντικές αλλαγές εφαρμόζονται στη διαχείριση των πληρωμών για τους παρόχους καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων στο πλαίσιο του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους“. Οι σχετικές τροποποιήσεις αποτυπώνονται στις δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ B 358/2024 και ΦΕΚ Β 201/2024), υπογεγραμμένες από την αρμόδια υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Με εφαρμογή από τις 19 Ιανουαρίου 2024, οι πάροχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα πληρωμής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση mailbox@mintour.gr, συνοδευόμενα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά θα γίνονται αποδεκτά σε σαρωμένη μορφή (PDF ή εικόνας) των πρωτότυπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους. Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης απαιτεί είτε ψηφιακή υπογραφή του δικαιούχου είτε βεβαίωση γνησιότητας της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για το 2024, δεν απαιτούνται πλέον αιτήματα πληρωμών και εκκαθαρίσεων, καθώς εφαρμόζεται η χρήση αυλής χρεωστικής κάρτας που παρέχει το πρόγραμμα, διευκολύνοντας τόσο τους δικαιούχους όσο και τους Έλληνες ξενοδόχους.

Η κα Ράπτη, αρμόδια για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” δήλωσε: “Στο Υπουργείο Τουρισμού συνεχίζουμε φέτος την κυβερνητική προσπάθεια για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών προχωρώντας στον επανασχεδιασμό του προγράμματος τουρισμός για όλους, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, βελτιώνοντας το προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά. Προχωράμε σε τακτοποίηση των εκκρεμών θεμάτων πληρωμής του προγράμματος για τα έτη 2020-2021 επ’ ωφελεία της γρήγορης εκκαθάρισης και πληρωμής των παρόχων καταλυμάτων που συμμετείχαν σε αυτό τα προηγούμενα έτη. Σημειώνεται ότι με τον τωρινό σχεδιασμό του προγράμματος για το 2024, εφαρμόζεται η άυλη χρεωστική κάρτα που χορηγεί το πρόγραμμα και διευκολύνουμε τόσο τους δικαιούχους που μπορούν να την εξαργυρώσουν εντός ή εκτός πλατφόρμας, όσο και τους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι πληρώνονται άμεσα και χωρίς αιτήματα πληρωμών και εκκαθάριση”.

“Ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρισκόμαστε πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλα τα υπουργεία, ώστε να συνδράμουμε σε κάθε project που απαιτείται η ψηφιακή συμβολή μας. Προς την κατεύθυνση αυτή και με το υπουργείο Τουρισμού φροντίζουμε σε αυτό το στάδιο του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”, ώστε το σύνολο των διαδικασιών να παρέχονται με διαφάνεια και χωρίς περιττή γραφειοκρατία”, επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: “Η χάραξη πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο και η στήριξη του τουρισμού και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης να συνδυάζει την οικονομική συνέπεια, τη διευκόλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών με την κοινωνική συνοχή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024