Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣ. Ζαχαράκη: Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια ως σταθερή γέφυρα διασύνδεσης
Πολιτική

Σ. Ζαχαράκη: Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια ως σταθερή γέφυρα διασύνδεσης

Η τοποθέτηση της υφυπουργού Τουρισμού στο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Για την σημασία της διεθνούς συνεργασίας, την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων αλλά και τον αμοιβαίο σεβασμό για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων τοποθετήθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, κατά την συμμετοχή της στο συνέδριο που διοργανώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ο ρόλος της ενημέρωσης στη νέα βαλκανική πραγματικότητα».

Η κα Ζαχαράκη συμμετείχε σε πάνελ με τίτλο «Δίκτυα Διασύνδεσης, Γέφυρες Συνεργασίαςκαι Ανάπτυξης» μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, την διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Πρακτορείου Ειδήσεων Anadolu, Χαζάλ Ντουράν, την εκπρόσωπο του ICGB AD, Τεοντόρα Γκεοργκίεβα καθώς και την διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Aegean Airlines, Μαρίνα Σπυριδάκη.

Κατά την συζήτηση, η υφυπουργός, αναφέρθηκε στον κλάδο της φιλοξενίας ως το «κατεξοχήν πεδίο συνεργειών, σύνθεσης δυνάμεων και διεθνούς συνεργασίας» υπογραμμίζοντας την συμβολή του στην εμπέδωση της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών και την από κοινού υπέρβαση της κρίσης.

Ειδικά, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες διεθνούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας που λαμβάνονται για την περαιτέρω ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού θεματικού τουρισμού. Με αφορμή την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού το 2022, την σημαντική ενίσχυση homeporting του λιμένα Θεσσαλονίκης και του city-break στην πόλη, καθώς και τις εξαιρετικές προβλέψεις για την προσεχή σεζόν, η κα Ζαχαράκη στάθηκε στις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης που προσφέρει η στρατηγική επένδυση στον θεματικό τουρισμό.

Ξεχώρισε δε την διάκριση της πόλης στο δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας αλλά και τις επιτυχημένες διεθνείς συνεργασίες στο πεδίο του συνεδριακού τουρισμού καθώς και της εκπαίδευσης Με ξεχωριστή αναφορά στην τουριστική εκπαίδευση και τις δημόσιες σχολές που λειτουργούν στην κεντρική Μακεδονία.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία εκπαιδευτικά κέντρα για την περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό επιβεβαιώνουν οι αριθμοί των σπουδαστών που κάθε χρόνο προσελκύουν τα εκπαιδευτήρια της πόλης, δημόσια και ιδιωτικά, για την παροχή εκπαίδευσης με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, η υφυπουργός επεσήμανε ότι «ο τουρισμός είναι το κατεξοχήν πεδίο για την ανάπτυξη της συνεργασίας σε κάθε επίπεδο αλλά και η πιο μεγάλη απόδειξη όλων των ευεργετημάτων που η τελευταία δημιουργεί. Η επιτυχής συνεργασία με τα γειτονικά κράτησε έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός, είναι εγγύηση ανάπτυξης και πολιτική ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της χώρας μας σε αυτό το πεδίο. Με όχημα τον τουρισμό, -ειδικά τον θεματικό- αλλά και την τουριστική εκπαίδευση, η πόλη αναδεικνύεται σε σταθερή γέφυρα για την σύνδεση της περιοχής των Βαλκανίων και το πέρασμά της σε μία νέα εποχή ανάπτυξης με βάση την βιωσιμότητα. Σε αυτήν την εποχή, προσβλέπουμε όλοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την ηγετική θέση που μπορεί και πρέπει να αναλάβει η Θεσσαλονίκη και μέσω αυτής η πατρίδα μας στην ευρύτερη περιοχή».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024