Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφορία των υπουργών Εργασίας και Τουρισμού για τα εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό
Τουρισμός και Απασχόληση

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφορία των υπουργών Εργασίας και Τουρισμού για τα εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

SYRIZA

Η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει ότι ενώ από Σεπτέμβριο του 2023 έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα μαθήματα μετεκπαίδευσης, η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων αναβάλλεται συνεχώς.

Η βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού  του ΣΥΡΙΖΑ κα Καλλιόπη Βέττα και οι βουλευτές Αργολίδας και Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τομεάρχες Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Γαβρήλος και τομεάρχης Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής κα Κατερίνα Νοτοπούλου αντίστοιχα, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και την υπουργό Τουρισμού, “σχετικά με αδιαφορία που έχουν επιδείξει απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό”.

Η ερώτηση βασίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, με την οποία οι εργαζόμενοι στον κλάδο διαμαρτύρονται για την άρνηση του Υπουργείου Εργασίας να επαναφέρει τη χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα (δηλαδή στους 5 μήνες) και  καταγγέλλουν τη μη καταβολή του επιδόματος μητρότητας στις εποχικά εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό. Παράλληλα, καταγγέλλουν και την “αδικαιολόγητη καθυστέρηση”, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού, στην έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων μετεκπαίδευσης.

Επομένως οι βουλευτές καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να ανταποκριθούν στα αιτήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους.

2024-03-11 Βέττα ΠΟΕΕΤ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024