Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική Υποδομή67η ΔΕΘ: Οι αμερικανοί θέλουν την τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα

67η ΔΕΘ: Οι αμερικανοί θέλουν την τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα

“Οι αμερικανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε όλες τις φάσεις της ολυμπιακής προετοιμασίας μετέχοντας στην ανακαίνιση ξενοδοχείων και στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών δομών και υποδομών. Θέλουμε να ενδυναμωθεί ο τουρισμός και να […]

“Οι αμερικανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε όλες τις φάσεις της ολυμπιακής προετοιμασίας μετέχοντας στην ανακαίνιση ξενοδοχείων και<...> στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών δομών και υποδομών. Θέλουμε να ενδυναμωθεί ο τουρισμός και να επεκταθεί η τουριστική σεζόν. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Walter Hage κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την αμερικανική συμμετοχή στην 67η ΔΕΘ.

Κατά τη συνέντευξή του που κινήθηκε γύρω από τις ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ο κ. Hage χαρακτήρισε την ελληνική αγορά πολύ δεκτική στα αμερικανικά προϊόντα αλλά και στις ευκαιρίες που αναζητούν οι αμερικανικές εταιρίες και ανέφερε ότι οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία ξεπέρασαν στα 2,5 δισ. δολάρια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μελλοντικά θα είναι ακόμη περισσότερες.

Αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού και των ταξιδιών από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, ο κ. Hage τόνισε ότι τα περσινό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου είχε αντίκτυπο στα ταξίδια και οι αεροπορικές εταιρίες πάσχουν αλλά δεν μειώθηκαν τα επιχειρηματικά ταξίδια. “Δεν υπήρξε ανάσχεση στην συνεργασία με την Ελλάδα. Οι αμερικανικές εταιρίες έψαξαν αρκετά επιθετικά ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Υπήρξε αντίκτυπος στο τουρισμό και τα ταξίδια όμως οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να το ξεπεράσουν” πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν η πάταξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα θα προσελκύσει τουρισμό από τις ΗΠΑ ο κ. Hage απάντησε ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει θετικά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν σε αυτό το θέμα, τόνισε όμως ότι οι Αμερικανοί τουρίστες ποτέ δεν ένοιωσαν στόχος των τρομοκρατών και επομένως δεν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουρισμός. Εκείνο που χρειάζεται, πρόσθεσε, είναι αφενός η βελτίωση των τουριστικών εγκαταστάσεων ώστε να μπορούν να προσελκύουν τουρίστες και αφετέρου η επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Όσον αφορά το θέμα της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ελλάδας ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Koenig διευκρίνισε ότι η οδηγία, η οποία δεν υφίσταται πλέον, δεν αφορούσε την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών αλλά την ασφάλεια των ελληνικών αεροδρομίων και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024