Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕπέκταση του πεζόδρομου και δημιουργία ποδηλατόδρομου στον Πρωταρά
Υποδομές

Επέκταση του πεζόδρομου και δημιουργία ποδηλατόδρομου στον Πρωταρά

Ο Πρωταράς της Κύπρου σχεδιάζει να ανακαινίσει τον παραλιακό πεζόδρομο, και να δημιουργήσει ποδηλατόδρομο. Ένα έργο που θα στοιχίσει περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους παραλιακούς πεζόδρομους της Κύπρου φιλοδοξεί πως θα έχει τα επόμενα χρόνια ο Πρωταράς, μετά το πέρας της τέταρτης φάσης του έργου, που πήρε πριν από λίγες ημέρες την τελική θετική γνωμάτευση από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Φιλελεύθερος, μετά την τελική γνωμοδότηση ανοίγει ο δρόμος υλοποίησης της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου, που θα στοιχίσει περίπου 20 εκατ. ευρώ με το κόστος να καλύπτεται κατά 66% από το κράτος και το υπόλοιπο από τον Δήμο Παραλιμνίου. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, η πρόθεση είναι να προκηρυχθούν προσφορές περί τα μέσα του 2024 και μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες, που θα έχουν διάρκεια 24 μηνών, δεδομένου ότι δε θα προκύψουν προβλήματα στην πορεία.

Η νέα προσθήκη του πεζόδρομου θα έχει μήκος 9 χιλιομέτρων. Θα ξεκινά από τη νέα μαρίνα που αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι και θα φτάνει μέχρι τα διοικητικά όρια των Δήμων Παραλιμνίου και Δερύνειας, στο ύψος του παραλιακού φυλακίου των Ηνωμένων Εθνών. «Με την ολοκλήρωση του πεζόδρομου, θα μπορεί κάποιος είτε με ποδήλατο είτε με πατίνι, είτε με ηλεκτρικό σκούτερ να διακινηθεί από την Κάππαρη προς τον Πρωταρά, χωρίς να χρειάζεται αυτοκίνητο» ανέφερε ο κ. Πυρίλλης, σημειώνοντας πως υπάρχουν σχέδια και για περεταίρω επέκταση του πεζόδρομου μετά το ξενοδοχείο Ναυσικά (Ε’ φάση).

Το έργο θ’ αποτελέσει συνέχεια της τρίτης φάσης της διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Παραλιμνίου, που ξεκινά από την περιοχή Golden Coast. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό περιλαμβάνει πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, μικρά πλατώματα, καθιστικά, ελαφριά στέγαστρα, αστικό εξοπλισμό και δενδροφυτεύσεις. Μαζί ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος θα έχουν πλάτος 8 μέτρων, 5μ ο πεζόδρομος και 3μ ο ποδηλατόδρομος.

Στόχοι του έργου, σύμφωνα με τον Δήμο Παραλιμνίου, είναι η ενίσχυση της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό τοπίο και η ενίσχυση των υποδομών οικοτουρισμού και αναψυχής, που αποδίδουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024