Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΜεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων
Αρχαιλογικοί Χώροι

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων

Acropolis Museum

Η ζεστή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την έλλειψη κατάλληλων υποδομών καθιστούν την “μοναδική εμπειρία” των τουριστών στα αξιοθέατα μας “εφιάλτη”.

Μαρτυρίες από ξεναγούς και επισκέπτες αποκαλύπτουν τις άσχημες συνθήκες στις οποίες καλούνται χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα να περιηγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου η έλλειψη κλιματισμού είναι ένα μακροχρόνιο θέμα που έχει κάνει το γύρω των social media, με αποτέλεσμα ο κόσμος απελπισμένος και απροετοίμαστος γι’ αυτό να προσπαθεί να δροσιστεί με τα φυλλάδια του μουσείου χρησιμοποιώντας τα σαν βεντάλια. “Θύματα” επίσης είναι και οι φύλακες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες .

Στο Προϊστορικό Μουσείο Θήρας και το Μουσείο της Ακρόπολης αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Οι επισκέπτες συχνά παραπονιούνται για την έλλειψη κυκλοφορίας του αέρα και την ταλαιπωρία που επιφέρει.

Παρόμοια κατάσταση απελπισίας αντιμετωπίζουν οι τουρίστες και στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη όπου το σκίαστρο που υπάρχει δεν φτάνει να καλύψει τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται. Έτσι, πολλοί επισκέπτες βρίσκονται για αρκετή ώρα στον ήλιο και ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο.

Ο πρόεδρος ξεναγών κ. Κρίτων Πιπέρας σχολιάζοντας στο κανάλι Action 24 την κατάσταση που επικρατεί στην είσοδο της Ακρόπολης είπε, “Ο επισκέπτης θα πρέπει να ενημερώνεται ότι μπορεί να κλείσει το εισιτήριό του ηλεκτρονικά ακριβώς για να μπορεί να αποφύγει τις ουρές.”

Επιπλέον, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ωράρια των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός από τα τουριστικά γραφεία. Η Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας σκοπεύει να κλείνει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από τις αρχές του Σεπτεμβρίου κάθε Τρίτη μέχρι το τέλος του χρόνου και ίσως και για το 2024. Όμως λόγω της πίεσης που υπάρχει από τα κρουαζιερόπλοια και τα πολυήμερα θρησκευτικά τουρ που έχουν οργανωθεί εδώ και πολύ καιρό, ισως κάποιες Τρίτες ανοίξουν. Υπάρχει η δυνατότητα να αποσταλεί από τα γραφεία που έχουν ήδη προγραμματίσει επίσκεψη την Τρίτη να στέλνουν e-mail στην εφορία για άδεια εισόδου. Το e-mail για τα πρακτορεία είναι efakav@culture.gr

Διαβάστε επίσης → Με ΦΕΚ λίγες μέρες πριν φτάσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Καβάλα, κλείνει ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων αφήνοντας απέξω χιλιάδες τουρίστες που είχαν προγραμματίσει επίσκεψη.

Η πλούσια ιστορία της Ελλάδας αξίζει περισσότερα από πνιγμένα δωμάτια και ασφυκτικούς διαδρόμους. Η διατήρηση της ιστορίας δεν σημαίνει μόνο τη διατήρηση των δομών αλλά και τη διασφάλιση της άνεσης των επισκεπτών και του προσωπικού. Η εξοικονόμηση κόστους δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της ιστορικής υπερηφάνειας της Ελλάδας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024