Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑντιπρόεδρος στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ ο Γιώργος Τζιάλλας
Υπουργείο Τουρισμού

Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ ο Γιώργος Τζιάλλας

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί, κατά το Υπουργείο Τουρισμού, την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο έργο ενός εκ των κορυφαίων οργάνων εκπροσώπησης του τουρισμού παγκοσμίως.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδίκησε και απέκτησε θέση αντιπροεδρίας στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ για το 2019, με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας. Η εκλογή του έγινε στο πλαίσιο της 102ης συνεδρίασης της Επιτροπής στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο έργο ενός εκ των κορυφαίων οργάνων εκπροσώπησης του τουρισμού παγκοσμίως. Η Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και την Οικονομική Συνεργασία Ασίας- Ειρηνικού (APEC), κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ και συνεργαζόμενες χώρες, για τη διαμόρφωση διεθνών προτεραιοτήτων και πολιτικών στον τουρισμό.

Είχε προηγηθεί το 2017 η Ελληνική Προεδρία στην επετειακή 100η Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, με προεδρεύουσα την υπουργό Τουρισμού.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε κατά τη διάρκεια της 102ης συνεδρίασης το έργο της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας, που ολοκλήρωσε με επιτυχία το Υπουργείο Τουρισμού και αποτέλεσε το πρώτο ολοκληρωμένο έργο κωδικοποίησης νομοθεσίας στην Ελλάδα. Η παρουσίαση έγινε με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα μελέτης για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και από άλλακράτη-μέλη του ΟΟΣΑ και την παροχή τεχνογνωσίας.


Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας με το γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria, στην 102η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Επίσης, ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Angel Gurria, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία του τουρισμού το 2018 και τις επιδόσεις-ρεκόρ της Ελλάδας στις αφίξεις, τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία το επόμενο διάστημα μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΟΟΣΑ στη βάση των στρατηγικών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024