Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςBaumgarden: Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει προτιμητέος προορισμός
Συνάντηση Πετραλιά με πρόεδρο WTTC

Baumgarden: Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει προτιμητέος προορισμός

«Διανύουμε μία περίοδο φανταστικής ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας. Ο τουρισμός ανθεί παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί για μια χώρα σαν την Ελλάδα ευκαιρία για να βελτιώσει την εικόνα της και το προϊόν της και να καταστρώσει ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σε ένα περιβάλλον πολύ βελτιωμένο…

«Διανύουμε μία περίοδο φανταστικής ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας. Ο τουρισμός ανθεί παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί για μια χώρα σαν την Ελλάδα ευκαιρία για να βελτιώσει την εικόνα της και το προϊόν της και να καταστρώσει ένα μεσοπρόθεσμο<...>και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σε ένα περιβάλλον πολύ βελτιωμένο τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για στρατηγικές αποφάσεις και η πιο σημαντική απόφαση είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του κόσμου. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει προτιμητέος προορισμός και προτιμητέος προορισμός δεν σημαίνει μόνο δημοφιλής προορισμός αλλά ένας προορισμός που αποτελεί πρώτη επιλογή. Ανέφερε μετά το πέρας της χτεσινής συνάντησης του με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), κ. Jean-Claude Baumgarden.

“Για παράδειγμα” εξήγησε “ο σχεδιασμός που έχετε για την ανάπτυξη των μαρίνων, για το γιώτινγκ, για τις κρουαζιέρες αποτελούν ορισμένες σημαντικές επιλογές για τον επισκέπτη. Με άλλα λόγια δεν είχαμε μία τυπική συνάντηση αλλά μία συνάντηση εργασίας. Δουλέψαμε μαζί και είμαι ευχαριστημένος γιατί είχαμε καλά αποτελέσματα και θα έχουμε και στο μέλλον. Θα έρχομαι εδώ σε τακτική βάση και σταδιακά θα χτίσουμε αυτόν τον προτιμητέο προορισμό”.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Πετραλιά, “ο κ. Baumgarden και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού εκπόνησαν μία ειδική μελέτη για την Ελλάδα, την οποία σήμερα έχουμε στα χέρια μας. Αυτό το οποίο διαβεβαιώσαμε τον κ. πρόεδρο είναι ότι στην πολιτική την οποία ασκούμε για τον τουρισμό και σε αυτή τη νέα στρατηγική, κυρίαρχα στοιχεία είναι το περιβάλλον και θα έλεγα το φυσικό περιβάλλον και το ανθρωπογενές περιβάλλον. Είναι τα δύο πολύ δυνατά στοιχεία και τα δύο πολύ δυνατά χαρτιά της χώρας μας στον τουρισμό”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το συμβάν στη Σαντορίνη επηρεάζει τον τουρισμό της Ελλάδας, ο πρόεδρος του WTTC ανέφερε: «Καταρχήν να πούμε ότι υπάρχουν δύο στοιχεία. Ένα το ανθρώπινο στοιχείο. Δυστυχώς επρόκειτο για μία τραγωδία. Δεύτερο είναι στο στοιχείο των Ταξιδίων και του Τουρισμού. Είναι αλήθεια ότι πάντοτε ο τομέας αυτός διήρχετο από πολλές τραγωδίες αλλά πάντοτε κατάφερνε να αναβιώνει. Πριν να έρθω εδώ τηλεφώνησα σε αρκετά από τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου και η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνει να υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση από κανένα μέλος για τη μη εκπόνηση ταξιδίων στην Ελλάδα. Θεωρούμε λοιπόν ότι επρόκειτο για μία κρίση. Λυπηρό μεν γεγονός αλλά παραμένει μία κρίση και θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι η κρίση αυτή έτυχε πολύ αξιοπρεπούς χειρισμού. Έτυχε της δέουσας φροντίδας και δεν επηρέασε κατά το ελάχιστο τις κρατήσεις».

Σημειώνεται πως στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Αθ. Οικονόμου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Μ. Φωκάς, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Σπ. Γαλιατσιάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντ. Στελιάτος, ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Ι. Ευαγγέλου, ο Γενικός Διευθυντής και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ κ.κ Γ. Δρακόπουλος και Γ. Βερνίκος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024