Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓιορτάζοντας την ποικιλομορφία των πολιτισμών
Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού

Γιορτάζοντας την ποικιλομορφία των πολιτισμών

Η Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι φέτος αφιερωμένη στον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο αειφόρος τουρισμός στην ανάδειξη των τοπικών παραδόσεων και εθίμων…

Η Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι φέτος αφιερωμένη στον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και τον<...> πολύ σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο αειφόρος τουρισμός στην ανάδειξη των τοπικών παραδόσεων και εθίμων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι “στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και των τυποποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών, αυτό που κάνει τον κάθε προορισμό να ξεχωρίζει είναι αδιαμφισβήτητα η κουλτούρα και ο πολιτισμός του. Όσον αφορά την Κύπρο, oι αυθεντικές λαϊκές παραδόσεις, οι τέχνες, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα ήθη και τα έθιμα και ιδιαίτερα η πατροπαράδοτη φιλοξενία αλλά και το φυσικό περιβάλλον αποκτούν, σήμερα παρά ποτέ, καίρια σημασία στην καθολική προσπάθεια για να προσθέσουμε αξία στο τουριστικό μας προϊόν.

Είναι προς τούτο επάναγκες η πολιτεία να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση όχι μόνο στην προστασία των ιστορικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών καθώς και πολιτιστικών παραδόσεων αλλά και στην ανάδειξή τους μέσω νέων τεχνολογιών, σε συνάρτηση και με την παροχή σύγχρονης – για να είναι αποτελεσματική – πληροφόρησης, ούτως ώστε να μπορεί ο ξένος αλλά και ο κύπριος τουρίστας να αναβιώνει την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα, ο ΣΤΕΚ θεωρεί επιβεβλημένο ο δημόσιος, ημιδημόσιος και ιδιωτικός τομέας νΆαξιοποιήσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα διάφορα προγράμματα που προσφέρονται ήδη στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης για προστασία, ενδυνάμωση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Κύπρου. Είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί ότι το ενδιαφέρον για πολιτιστικό τουρισμό ολοένα και αυξάνεται, με πρόσφατες μελέτες να καταδεικνύουν ότι το 34% του συνόλου των τουριστών παγκοσμίως ταξιδεύουν αποκλειστικά για να γνωρίσουν τα πολιτιστικά στοιχεία ενός προορισμού.

Το θέμα προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμού είναι μείζον για την τουριστική Κύπρο. Γιατί έτσι θα μπορέσει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς και να αναδείξει τη δική της πολιτισμική ταυτότητα που θα την καθιερώσει με αξιώσεις σαν ένα ξεχωριστό ποιοτικό τουριστικό προορισμό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024