Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚέρινα ομοιώματα Ελλήνων πολιτικών στο Μουσείο `Madame Tussauds`

Κέρινα ομοιώματα Ελλήνων πολιτικών στο Μουσείο `Madame Tussauds`

“Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες με τη διεύθυνση του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων`Madame Tussauds`, θα φιλοτεχνηθούν και θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση τα κέρινα ομοιώματα των: Ελευθέριου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου

“Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες με τη διεύθυνση του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων<...>`Madame Tussauds`, θα φιλοτεχνηθούν και θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση τα κέρινα ομοιώματα των: Ελευθέριου Βενιζέλου, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, προσωπικοτήτων που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδος”, όπως ανακοίνωσε σε προχτεσινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο διάσημο Μουσείο, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή την ερχόμενη `Ανοιξη, σε ειδική τελετή στο Λονδίνο.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι “συνιστά πράξη ιστορικής, πολιτικής και συμβολικής σημασίας και προβάλλει και υπενθυμίζει, μέσω των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του Μουσείου ετησίως, τη συμβολή της Ελλάδος στο πολιτικό και ιστορικό γίγνεσθαι της Ευρώπης”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο, υπογράμμισε την πολιτική του παρακαταθήκη, που είχε ως στόχο την εθνική ολοκλήρωση της Ελλάδος και την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και τη συμβολή του στη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε τα δύο πολιτικά θαύματα της μακρόχρονης παρουσίας του ως Πρωθυπουργού και ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην πρώτη περίοδο με τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση και τη μεταπολεμική οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδος, καθώς επίσης και την απόφασή του, να εντάξει τη χώρα μας στο άρμα της Ευρώπης, με την υπογραφή το 1960 της `Συμφωνίας των Αθηνών`, με την κοινή αγορά. Για τη δεύτερη περίοδο τόνισε, ότι “ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνέβαλε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά την επτάχρονη δικτατορία, στην εθνική συμφιλίωση με τη νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και με την ένταξη της Ελλάδος ως δέκατου μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια προσωπική του απόφαση με τεράστια πολιτική σημασία”.

Τέλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Αβραμόπουλος τον χαρακτήρισε “χαρισματικό πολιτικό”, ο οποίος ολοκλήρωσε την εθνική συμφιλίωση και προχώρησε στην εμπέδωση του σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024