Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαραμένουν καθησυχαστικοί για την ελληνική κρίση οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες
Σύσταση στους Βρετανούς τουρίστες να μη βασίζονται σε "πλαστικό χρήμα"

Παραμένουν καθησυχαστικοί για την ελληνική κρίση οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες

Ο ABTA ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τουρίστες θα επηρεαστούν από πιθανή κοινωνική αναταραχή στη χώρα, καθώς η πλειοψηφία πετά απευθείας στα, ανεπηρέαστα από διαδηλώσεις, ελληνικά νησιά.

Οι τουριστικοί πράκτορες διαβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να είναι διασφαλισμέη πώληση πακέτων διακοπών στην Ελλάδα, παρά τους φόβους για έξοδος της χώρας από το ευρώ και περαιτέρω κοινωνικών αναταραχών.

Αλλά καθώς τα προβλήματα της χώρας εντείνονται, ο διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (Association of British Travel Agents – ABTA) Mark Tanzer, ανακοίνωσε συμβουλές για τους τουριστικούς πράκτορες και τους TOs σχετικά με τρόπους διαχείρισης ερωτήσεων από τους πελάτες τους που ανησυχούν.

“Οι δύο κύριες ανησυχίες τους θα είναι οι οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα, λόγω αποχώρησης από το ευρώ και η ασφάλεια”, δήλωσε. “Κανείς δε γνωρίζει ακριβώς τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, ωστόσο το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι τουρίστες θα είναι σε θέση να πληρώσουν με ευρώ στα μπαρ και τα εστιατόρια”.

Ο Tanzer ανέφερε ότι οι τουριστικοί πράκτορες θα πρέπει να συστήνουν στους πελάτες τους να μη βασίζονται σε “πλαστικό χρήμα” και να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά, σε περίπτωση που θα προέκυπταν προβλήματα από τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε ελληνικές τράπεζες.

Όσον αφορά στο ζήτημα της κοινωνικής αναταραχής, είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τουρίστες θα επηρεαστούν. “Μέχρι σήμερα, οι διαδηλώσεις που έχουμε δει στην τηλεόραση ήταν σποραδικές και περιορισμένες σε τμήματα του κέντρου της Αθήνας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Θεσσαλονίκη – καμία από τις δύο πόλεις δεν επισκέπτεται σημαντικός αριθμός τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο”, διευκρίνησε.

“Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών παραθεριστών πετούν απευθείας προς τα ελληνικά νησιά, που δεν αντιμετωπίζουν καμία αναταραχή. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και φέτος, όπως πάντα, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα θα είναι ευπρόσδεκτοι από τους Έλληνες με τη γνωστή φιλοξενία τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024