Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠερισσότερες βίζες εξέδωσαν φέτος το καλοκαίρι οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Σερβία – Μαυροβούνιο

Περισσότερες βίζες εξέδωσαν φέτος το καλοκαίρι οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Σερβία – Μαυροβούνιο

Πολύ περισσότερες βίζες εξέδωσαν το καλοκαίρι που μας πέρασε οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Σερβία – Μαυροβούνιο, από ότι πέρσι,καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός τους παρουσίασε αύξηση της […]

Πολύ περισσότερες βίζες εξέδωσαν το καλοκαίρι που μας πέρασε οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Σερβία – Μαυροβούνιο, από ότι πέρσι,<...>καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός τους παρουσίασε αύξηση της τάξης του 135%.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας πρόξενος κ. Δημήτριος Ξενιτέλλης, “καταφέραμε ο μέγιστος χρόνος αναμονής για τη βίζα να είναι δύο ημέρες, ενώ εκδώσαμε μεγάλο αριθμό θεωρήσεων δωρεάν. “Ο σερβικός λαός” συμπλήρωσε “υπέφερε πολλά τα τελευταία χρόνια και με αυτόν τον τρόπο προσπαθήσαμε να σεβαστούμε την αξιοπρέπειά του”.

Ο Έλληνας πρέσβης στη περιοχή της Σερβίας – Μαυροβούνιου, κ. Χρίστος Παναγόπουλος ανέφερε σχετικά ότι “η διαδικασία έκδοσης βίζας για τους πολίτες της Σερβίας – Μαυροβουνίου έχει περιορισθεί σε επτά μόλις ημέρες, την ώρα που σε άλλες πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών ο χρόνος αναμονής για τη βίζα φτάνει τους 2-3 μήνες”.

“Η Ελλάδα πρότεινε στα μέλη του συστήματος Σένγκεν την απλοποίηση του συστήματος χορηγήσεων για την έκδοση βίζας για τους πολίτες της Σερβίας – Μαυροβουνίου, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο το Βελιγράδι να επιταχύνει τη διαδικασία υπογραφής ορισμένων διμερών συμφωνιών” σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024