Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτον Κακλαμάνη η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου
Δήμος Αθηναίων

Στον Κακλαμάνη η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον πρόεδρο κ. Liu Qi και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, καθώς […]

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον πρόεδρο κ. Liu Qi και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, καθώς και τον πρέσβη<...>της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, κ. Luo Linguan.

Κατά την υποδοχή ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε τους καλεσμένους του ότι οι ευχές όλων μας τους συνοδεύουν, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο να έχουν την ίδια και μεγαλύτερη ακόμη επιτυχία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτός από το αθλητικό κομμάτι, είναι και αγώνες συμφιλίωσης όλων των λαών. Στο πλαίσιο αυτό, αποδέχτηκε και την πρόταση της Επιτροπής να παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου της Αθήνας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας “η Κίνα, η Αίγυπτος και η Ελλάδα, είναι οι τρεις χώρες που αποτελούν την κοιτίδα, την πατρίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Επομένως έχουμε και έναν επιπλέον λόγο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να αναπτύξουμε τη φιλία μεταξύ της Αθήνας και του Πεκίνου”.

Τέλος ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε στα μέλη της Επιτροπής την πλήρη ικανοποίηση του για τη συνεργασία του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης των Αθηνών με ραδιοφωνικό σταθμό του Πεκίνου, ώστε να μεταδίδονται ειδήσεις και άλλες πληροφορίες στην κινέζικη γλώσσα για τους ομοεθνείς τους, που κατοικούν στην Αθήνα.

Ο κ. Κακλαμάνης προσέφερε στον κ. Liu Qi έναν ασημένιο δίσκο που απεικονίζει την μορφή της θεάς Αθηνάς. Ανταποδίδοντας ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου προσέφερε πίνακα του Ολυμπιακού Πάρκου του Πεκίνου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024