Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤέλη για τα εκπεμπόμενα ρυπογόνα καυσαέρια σκοπεύει να επιβάλλει σε αεροπορικές εταιρίες η Ε.Ε.

Τέλη για τα εκπεμπόμενα ρυπογόνα καυσαέρια σκοπεύει να επιβάλλει σε αεροπορικές εταιρίες η Ε.Ε.

Την υποχρέωση να πληρώνουν τέλη για τα εκπεμπόμενα ρυπογόνα καυσαέρια σκοπεύει να επιβάλλει τον ερχόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπήστις αεροπορικές εταιρίες, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των […]

Την υποχρέωση να πληρώνουν τέλη για τα εκπεμπόμενα ρυπογόνα καυσαέρια σκοπεύει να επιβάλλει τον ερχόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή<...>στις αεροπορικές εταιρίες, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων, τα οποία οι επιβάτες θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα `Ναυτεμπορική` το σχέδιο, εφ` όσον υιοθετηθεί, μπορεί να πλήξει τους καταναλωτές, μια και θα επιβαρύνει την τιμή του εισιτηρίου για υπερατλαντικές πτήσεις από την Ευρώπη ακόμα και κατά 100 δολάρια. Το χειρότερο όμως για την ήδη χειμαζόμενη αεροπορική βιομηχανία, είναι ότι η Ε.Ε. μπορεί να προκαλέσει διεθνή αντιπαράθεση, αν το μέτρο επεκταθεί και σε μη κοινοτικές αεροπορικές εταιρίες.

Το όλο θέμα ήρθε στο προσκήνιο, αφ` ότου τέθηκε σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο, τον περασμένο Φεβρουάριο, αν και η βιομηχανία αερομεταφορών δεν καλύπτεται από αυτή τη συμφωνία. Από την άλλη, ωστόσο, ακτιβιστές για το περιβάλλον από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Ευρώπη, επισημαίνουν ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024