Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤουρισμός υγείας στη Ρουμανία

Τουρισμός υγείας στη Ρουμανία

Ολοένα και περισσότερο διαδίδεται ο τουρισμός υγείας σε διάφορα μέρη του κόσμου, που διαθέτουν ευεργετικό κλίμα για τους ασθενείς. Ωστόσο ένα ιδιότυπο μοντέλο αυτού του τουρισμού είναι και ο οδοντικός, […]

Ολοένα και περισσότερο διαδίδεται ο τουρισμός υγείας σε διάφορα μέρη του κόσμου, που διαθέτουν ευεργετικό κλίμα<...> για τους ασθενείς. Ωστόσο ένα ιδιότυπο μοντέλο αυτού του τουρισμού είναι και ο οδοντικός, που πραγματοποιείται στη Ρουμανία, λόγω των πολύ χαμηλότερων τιμών. Προς τη χώρα αυτή οδεύουν τουρίστες από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία αλλά και την Ελλάδα. Η αρχή γίνεται συνήθως από επιχειρηματίες, οι οποίοι συνδυάζουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια με κάποια θεραπεία και εφόσον μείνουν ευχαριστημένοι, συστήνουν αυτό το είδος τουρισμού και στους οικείους τους.

Η διαδικασία

Ένας ξένος ασθενής, ο οποίος επιθυμεί να φτιάξει τα δόντια του στη Ρουμανία θα πρέπει να έρθει πρώτα σε επαφή με την κλινική και στη συνέχεια να στείλει στον οδοντίατρο που θα τον αναλάβει μια ακτινογραφία στόματος, μέσω της οποίας θα εκτιμηθεί η κατάσταση του ασθενούς και θα υπολογιστεί το κόστος της θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος για μία πρώτη επαφή με τους γιατρούς, αλλά και για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στην πόλη και πάλι στο αεροδρόμιο καθώς και διαμονή με ημιδιατροφή μίας μέρας το κόστος ανέρχεται σε 135-150 ευρώ. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί ότι εάν ο ασθενής πειστεί ότι το σύστημα λειτουργεί επαρκώς και θέλει να συνεχίσει τη θεραπεία στη Ρουμανία, τα έξοδα αυτά εκπίπτουν από το τελικό κόστος της θεραπείας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024